Lekolar söker Industridesigner med inriktning möbler

Lekolar söker Industridesigner med inriktning möbler

Är du intresserad av att arbeta i en flexibel miljö som präglas av högt i tak och lösningsfokuserad inställning? Vill du vara en del av ett team där du tillsammans med dina kollegor arbetar för att överträffa våra kunders förväntningar? Då kanske du är vår nya designer!

Ansvarsområde
Vi är en av marknadsledarna inom pedagogiska miljöer för skola och förskola.
Som designer på Lekolar bidrar du med att utforma framtidens skol-och förskolemiljöer.

Du ansvarar för att tillsammans med vår Range & Concept manager identifierar relevanta produktbehov och därefter ta fram nya produkter inom segmentet möbler och inredning, samt förbättra existerande produkter. Du förväntas även hålla dig uppdaterad på de krav och standarder som är relevanta för vår marknad vad gäller säkerhet, användning och hållbarhet.

Du ansvarar för att utveckla och formulera vår designprocess, samt säkerställa att vi beaktar principerna för universell design och cirkulär ekonomi när vi nyutvecklar produkter. I samarbete med våra produktionstekniker och inköpare säkerställer du att de produkter du designar kan produceras på ett effektivt och säkert sätt.

Din profil
Vi söker dig med hög ambition som är affärsfokuserad, flexibel och lyhörd för människors behov. Formsäkerhet och ett eget driv är egenskaper vi värderar högt. Du är en person med lösningsfokuserad inställning och ansvarskänsla som sätter kunden i fokus. Kontaktytorna är många, både internt och externt, varför kommunikativ förmåga samt samarbetsförmåga är viktiga egenskaper.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom produkt-och möbeldesign. Vi ser att du har minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet, där vi värderar erfarenhet av att arbeta med design och produktutveckling av möbler och inredning för industriella produktion högt.

Du besitter ingående kunskap om material och konstruktion och har tidigare arbetat med att formulera designbriefer och har förståelse för målgrupp, produktion, kostnader och marknadsföring. Har du kunskap och erfarenhet från skol-och förskolemarknaden är det meriterande.

I rollen är det viktigt att man behärskar 3D CAD program som Inventor eller motsvarande för produktritningar och visuell presentation, samt grafiska program som Adobe InDesign eller motsvarande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Vi erbjuder dig ett utvecklande och intressant arbete i en snabb och föränderlig miljö med positiva och engagerade kolleger. Tillsammans har vi stora möjligheter att påverka våra barns lärandemiljöer.

Tjänsten är tillsvidareanställning. Placeringsort: Osby, med möjlighet att arbeta på distans vid behov.

Du rapporterar till Range & Concept Manager, Malin Jarbo.
Om du är intresserad av tjänsten skicka snarast men senast den 30 maj din ansökan till job@lekolar.com, vi rekryterar löpande. Märk din ansökan med "Möbeldesigner".
Har du frågor är du välkommen att kontakta Malin Jarbo på malin.jarbo@lekolar.com.
Mer info
Område Osby
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Media, Kultur & Design, Designer
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lekolar.se
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lekolar vill väcka lusten att lära genom att utveckla lärande miljöer för barn och ungdomar. Vi vill tänka annorlunda och vi har ambitionen att få varje unge att blomma. Vi erbjuder mer än 20 000 produkter där var och en är noga utvald för att leva upp till de pedagogiska och praktiska krav som våra kunder ställer. Vi har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland och hos oss jobbar ca 300 dedikerade och värdefulla medarbetare. Vill du bli en av oss?