Kommunchef till Orsa kommun

Kommunchef till Orsa kommun

Dina arbetsuppgifter

Som kommunchef är du kommunens högsta tjänsteman, direkt underställd kommunstyrelsen. Kommunchefen har personalansvar för verksamhetsområdeschefer och stabschefer. Samtliga dessa ingår i kommunens ledningsgrupp.
Ditt viktigaste uppdrag är att stödja kommunstyrelsens arbete med strategier, planering, ledning och samordning av kommunens verksamheter.
En stor del av arbetet blir att leda förvaltningens arbete att utveckla kommunen med ett helhetsperspektiv där resurser utnyttjas effektivt och ger största nytta för kommunens medborgare.

För att lyckas krävs god förmåga till dialog och att sätta medborgarnas behov i fokus. Du får även en viktig roll i det utåtriktade arbetet då du blir en representant för kommunen i olika externa sammanhang, nätverk och forum på såväl lokal som regional nivå.

Din profil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet av strategiskt ledarskap i komplexa organisationer. Meriterande är erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet.

Som ledare är du tydlig, trygg och empatisk. Du är prestigelös, kreativ och resultatinriktad med förmåga att skapa resultat genom och tillsammans med andra. Du har en ledarstil med stort engagemang, god social kompetens samt förmåga att bygga och behålla goda relationer.

En viktig förmåga är att omsätta politiska mål i praktisk handling. Genom gott samarbete, tålmodighet och handlingskraft skapar du möjligheter för kommunen att utvecklas.
Viktigt för rollen är också ett genuint samhällsengagemang och intresse för samhällsfrågor. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marit Sandgren, tel 0733-512 729. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 8 december 2019. För ytterligare information om Orsa kommun besök gärna www.orsa.se

Välkommen till en spännande och viktig tjänst där du får möjlighet att verka i en mindre kommun.
Mer info
Område Orsa
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 dec 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kommunchef går i pension 2020 och nu söker vi hennes ersättare.

Välkommen till Orsa, en offensiv kommun i Siljansbygdens norra del. Hög kvalité inom skola och omsorg och ett bra klimat för företag att utvecklas i är våra viktigaste prioriteringar. Vi gör det genom nära samverkan och korta beslutsvägar. Orsa - helt enkelt.

I Orsa har vi närhet till natur och vildmark och ett mångsidigt kulturliv med musiken i centrum.
Näringslivet verkar inom många branscher med tyngdpunkt i besöksnäringen och vi är en av landets mer kända turistorter. Orsa är en trygg kommun där folk trivs och vill bo. Vi har 6900 invånare och kommunen är största arbetsgivaren med drygt 500 anställda.

I Orsa kommun arbetar vi aktivt med medarbetarskap, ett samspel som utvecklar både ledarbetare och medarbetare. Genom dialog, tillit och mod skapar vi ett arbetsklimat där medarbetare uppmuntras till engagemang och ansvar. Ledaren å sin sida är tydlig i sin målstyrning, och har tillit till sina medarbetares kompetens och låter dem ta plats.

Kommunen har det mesta av förvaltningen organiserad under kommunstyrelsen och samverkar med grannkommunerna inom ett flertal områden.