Musikskolechef

Musikskolechef

Om företaget

Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. Här finns vildmark runt knuten och kulturen i centrum. I Orsa gör vi saker tillsammans på ett enkelt sätt med nära samverkan och korta beslutsvägar. I Orsa skapar vi med människor, inte för, här finns livskvalitet och vi gör saker möjliga. I Orsa finns gemenskap, mod och skaparkraft.

Verksamhetsområdet Lärande har uppdrag att vara service-, samordnings- och ledningsstöd inom förskola, fritidshem, grundskola, integrerad särskola, elevvårdsteam och musikskola.

Orsa Musikskola ligger under förvaltningen Lärande och har ca 220 enskilda instrumentalelever och ca 80 elever som undervisas i kör/språkträning. Vi erbjuder också Suzuki, orkester- och ensembleundervisning, rock- och popgrupper, spelmanslag, musikverkstad mm. Personalgruppen består av nio lärare som undervisar på instrument från alla instrumentfamiljer. Musikskolan präglas av trivsel, trygghet och musikalisk glädje där våra elevers bästa ligger i fokus. Vi strävar efter att ge varje enskild individ det den önskar och behöver för att utvecklas på sitt instrument, må bra och stärka sitt självförtroende och sin självkänsla.

Vi erbjuder dig en spännande verksamhet med möjligheter till utveckling, både tillsammans med lärare och elever, men också i ledningsgruppen som leds av skolchef där kommunens rektorer samarbetar och stödjer varandra.
Beslutsvägarna i Orsa kommun är korta, och det finns en närhet och vilja att hjälpas åt i de olika förvaltningarna.

Dina arbetsuppgifter

Orsa Musikskola - musikskolan med stort hjärta söker kreativ och relationsskapande Musikskolechef på 50%.

Vi erbjuder dig en spännande verksamhet med möjligheter till utveckling, både tillsammans med lärare och elever, men också i ledningsgruppen som leds av skolchef där kommunens rektorer samarbetar och stödjer varandra.

Som musikskolechef ansvarar du över personalgruppen som består av 8st engagerade lärare, samt över ekonomi, verksamhetsplanering och samarbeten med externa aktörer. Du kommer även att bistå med kulturbidragsansökan, samt planering och genomförande av aktiviteter i syfte att sprida musik i kommunen och utveckla verksamheten.

Vi ser att du är en god ambassadör för Orsas musikskola, som präglas av trivsel, trygghet och musikalisk glädje där våra elevers bästa ligger i fokus. Detta arbete har du nu möjlighet att fortsätta utveckla med ditt lösningsorienterade ledarskap.

Då undervisningen bedrivs på skolorna, kommer du även att planera och vara kontaktperson utåt mot kommunens grundskolor. Du kommer även att vara delaktig i musikskolans orkesterverksamhet. Du rapporterar direkt till skolchef.

Din profil

Vi söker en varm, tydlig och professionell ledare, gärna med gediget musikintresse och lång erfarenhet av eget musicerande. I din roll ser vi relationsskapande och god kommunikativ förmåga som en nyckel till framgång. Ditt ledarskap är pedagogiskt och utvecklande där du tar initiativ och uppmuntrar kreativitet. Meriterande är erfarenhet från liknande tjänst, orkesterarrangering och instrument/ensembleundervisning.

Ansökan

Är det dig vi söker? Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Clockwork som hanterar hela rekryteringsprocessen.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig chefsrekryterare Fred Hussein via mail/telefon/sms: 073-351 27 27 eller Caroline Berggren på 073-351 27 26

Läs mer om Orsa: www.orsa.se
Mer info
Kontaktperson Fred Hussein
Telefon 073 351 27 27
Område Orsa
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Clockwork skolledare rekryterar & bemannar rektorer och andra chefer över hela Sverige. Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner. Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.
Läs mer om vår resa: www.clockworkpeople.se/skolbemanningochrekrytering/