VA-handläggare till Nodava

VA-handläggare till Nodava

Nodava söker nu en VA-handläggare!
Här på Nodava är vi en blandning av olika arbetsgrupper, kommuner och människor men vårt mål är att vi gör det tillsammans och att alla är lika viktiga för att driva Nodava framåt och skapa lösningar att vara stolta över! Vill du tillsammans med oss driva Nodava framåt? Då ser vi fram emot din ansökan!

Som VA-handläggare ansvarar du för bygglovsärenden kopplade till VA-frågor samt remisser från kommunernas miljöavdelningar och i viss mån avfallsfrågor. Du kommer att arbeta med handläggning av olika kundärenden inom VA, exempelvis nya anslutningar och beräkning av anläggningsavgifter. Mindre utredningar för att klargöra förutsättningar för VA-anslutning ingår i ditt arbete. I arbetet ingår också att informera och ge upplysningar om VA till såväl kunder som allmänhet.

Vägledande för arbetet är Lag om allmänna vattentjänster, allmänna bestämmelser för användandet av Mora, Orsa och Älvdalen kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning (ABVA) och Mora, Orsa och Älvdalens VA-taxa samt tillhörande praxis.

Du kommer främst att arbeta tillsammans med VA-projektörer och VA-ingenjörer men också arbetsledare, Mätingenjörer, VA-tekniker och miljöingenjörer. Tjänstgöringsort för rollen är Orsa.

Arbetsuppgifter
  • Handläggning av bygglovsärenden- från granskning till yttrande.
  • Handläggning av anslutningsärenden.
  • Mindre utredningar, faktureringsärenden, framtagning av informationsmaterial om anslutning till allmänt VA.
  • Samordna och distribuera VA-anslutningsärenden
  • Svara på och informera kunder och allmänhet om VA.
  • Hantera remisser från kommunernas miljöavdelningar gällande exempelvis värmepumpar och vattenskyddsområden.
  • Diarieföring av ärendena ingår.
  • Andra arbetsuppgifter förekommer vid behov

Vem är du?

Rollen som VA-handläggare passar dig som är Högskoleingenjör eller som har relevant utbildning med VA-inriktning alternativt erfarenhet inom VA-området. Vi ser gärna att du är förtrogen med Vattentjänstlagen samt har god kännedom om PBL men det är inget krav. Goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person ser vi att du är ansvarstagande, noggrann och känner dig bekväm med att driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du måste trivas med att arbeta i grupp. Du har ett flexibelt sinne och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter samt har en förmåga att organisera och strukturera upp ditt arbete. God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt är nödvändigt. Hos oss på Nodava är det viktigt att alla vill bidra till gruppens trivsel och den viljan är något vi värdesätter och letar efter i hos våra kommande medarbetare.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställningsform och omfattning

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning, kollektivavtal finns (Allmänna bestämmelser, AB).

Sista ansökningsdag är 2019-01-20

Välkommen med ditt CV till info@nodava.se. Ange "VA-handläggare" i din ansökan. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum passerat.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Marit Brandt, gruppchef på: 0250-552739, marit.brandt@nodava.se

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Orsa
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nodava.se
Sista ansökningsdag 20 jan (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nodava AB (Norra Dalarna Vatten & Avfall), är ett kommunalt bolag som bildades 1 juli 2010 gemensamt av Mora, Orsa och
Älvdalens kommuner med syfte att öka samverkan mellan kommunerna. Inom denna region bor ca 35,000 invånare och här finns över 1,000 företag som tillsammans med ett stort antal fritidshus och turister, såväl sommar som vinter, ska förses med dricksvatten. Dessutom ska avfallsprodukterna hanteras på ett miljöriktigt sätt. Nodavas vision är att arbeta för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling, genom att bedriva vatten- och avfallstjänster som värnar om miljön samtidigt som de möter våra kunders efterfrågan på bästa möjliga sätt.

Idag arbetar drygt 90 personer i NODAVA med bl.a. vattenverk, reningsverk, återvinningscentraler och reparation och underhåll av ca 145 mil, vatten-, avlopp- och dagvattenledningar.