Avfallsingenjör till Nodava

Avfallsingenjör till Nodava

För att förbättra och utveckla Nodava ytterligare behöver vi nu utöka vårt team med en avfallsingenjör. Här på Nodava är vi en blandning av olika arbetsgrupper, kommuner och människor men vårt mål är att vi gör det tillsammans och att alla är lika viktiga för att driva Nodava framåt och skapa lösningar att vara stolta över! Vill du tillsammans med oss driva Nodava framåt? Då ser vi fram emot din ansökan!

Avfallsverksamheten i Nodava ansvarar för att samla in, behandla och återvinna hushållsavfall i Mora, Orsa och Älvdalens kommuner. För att underlätta insamlingen behöver vi också informera våra kunder om sortering, återbruk och hur man kan arbeta avfallsförebyggande. Inom avfall finns många spännande utmaningar i hur vi kan utveckla insamling och behandling av avfall. En annan utmaning är hur vi kan utveckla vår information till invånare och besökare samt hur vi kan utmana dem till att sortera och förebygga uppkomst av hushållsavfall.

Om rollen

Rollen som avfallsingenjör passar dig med ett intresse för miljö som gärna har några års arbetslivserfarenhet alternativt en utbildning inom avfalls- eller miljöfrågor och som vill arbeta brett inom utveckling av avfallsfrågor. Har du både relevant arbetslivserfarenhet och en utbildning inom miljö så är detta ett plus. Vidare delar du vår uppfattning om att avfallsfrågorna är en stor del i arbetet mot ett hållbart samhälle. I denna rekrytering lägger vi stort fokus på dina personliga egenskaper.

Du kommer att ingå i ett avfallsteam bestående av två miljöingenjörer, en informatör och en avfallschef. Du kommer att rapportera till avfallschefen. Placeringsort för rollen är Orsa.

Arbetsområden och arbetsuppgifter

· Arbete kring behandlingsalternativ och insamlingssystem

· Avfallsplanering t.ex. gällande förebyggande av avfall och återbruk

· Utveckla tjänster till våra kunder

· Leda projekt

· Administrativa uppgifter exempelvis framtagande av statistik

· Upphandlingar

· Arbete med digitala satsningar

Kvalifikationer

· Högskoleutbildning inom avfall eller miljö eller relevant arbetslivserfarenhet

· Goda kunskaper i Officepaketet

· Intresse för miljö

· B-körkort

· Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

· Erfarenhet av projektplanering

Personliga egenskaper:

· Trivs med högt tempo

· Du får saker gjorda utifrån uppsatta mål

· God samarbetsförmåga

· Kommunikativ

· Nyfiken och initiativrik

Anställningsform och omfattning

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning, kollektivavtal finns (Allmänna bestämmelser, AB).

Sista ansökningsdag är 2019-01-20

Välkommen med ditt CV till info@nodava.se. Ange "Avfallsingenjör" i din ansökan. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum passerat.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Lena-Stina Björklund, avfallschef på: 0250 - 55 27 34, lena-stina.bjorklund@nodava.se

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Orsa
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://nodava.se
Sista ansökningsdag 20 jan (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nodava AB (Norra
Dalarna Vatten & Avfall), är ett kommunalt bolag som bildades 1 juli 2010 gemensamt av Mora, Orsa och Älvdalens kommuner med syfte att öka samverkan mellan kommunerna. Inom denna region bor ca 35,000 invånare och här finns över
1,000 företag som tillsammans med ett stort antal fritidshus och turister, såväl sommar som vinter, ska förses med dricksvatten. Dessutom ska avfallsprodukterna hanteras på ett miljöriktigt sätt. Nodavas vision är att arbeta för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling, genom att bedriva vatten- och avfallstjänster som värnar om miljön samtidigt som de möter våra kunders efterfrågan på bästa möjliga sätt.

Idag arbetar drygt 90 personer i NODAVA med bl.a. vattenverk, reningsverk, återvinningscentraler och reparation och underhåll av ca 145 mil, vatten-, avlopp- och dagvattenledningar.