Inköpschef till HydraSpecma Örnsköldsvik

Inköpschef till HydraSpecma Örnsköldsvik

Om HydraSpecma
HydraSpecma är branschledande inom applikationsanpassade system och komponenter för hydraulik på den nordiska marknaden. Verksamheten är övergripande uppdelad i två divisioner, OEM och Industry & Aftermarket. Verksamheten är främst inriktad på kunder inom verkstads-, process-, kemi-, läkemedels- och livsmedelsindustrin. Övriga kunder finner vi inom OEM. Vi är marknadsledande inom vårt produktområde på den nordiska marknaden men har också en ökande export till världsmarknaden. HydraSpecma ingår i börsnoterade Schouw & Co och totalt är vi mer än 1200 medarbetare som arbetar här, vill du bli en av oss?

HydraSpecma har över 100 års erfarenhet och kunskap och är en väletablerad aktör inom hydraulik, här finns goda möjligheter till variation och utveckling och för att driva initiativ. Beslutsvägarna är korta och vi strävar efter att tillsammans nå målen och månar om varandra. Hos oss får du en prestigelös och familjär miljö där initiativ och eget ansvar uppmuntras.

Verksamheten i Örnsköldsvik inriktar sig främst mot OEM industrin, här jobbar cirka 80 medarbetare varav merparten finns inom produktion.

HydraSpecma Örnsköldsvik söker nu en Inköpschef med placeringsort Örnsköldsvik.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Inköpschef kommer du att ha ett varierat arbete mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du kommer att driva inköpsavdelningen i Örnsköldsvik men också vara verksam i det globala inköpsarbetet på HydraSpecma. Du sitter med i lokal ledningsgrupp och har direkt personalansvar för inköparna i Örnsköldsvik och rapporterar till Site Manager.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ta fram och arbeta mot uppsatta KPI:er
  • Effektivisera och förbättra inköpsprocessen
  • Löpande leverantörsutveckling med fokus på kvalitet, leveransprecision och kostnadseffektivisering
  • Förhandla inköpspriser och övriga villkor med leverantörer, skapa ramavtal
  • Genomföra leverantörsutvärderingar och utveckling hos nya och befintliga leverantörer
  • Etablerar och utvecklar leverantörsrelationer
  • Beställa material från leverantörer
Din profil
För att lyckas bra i denna roll har du troligen många års arbetslivserfarenhet inom Inköp, troligen har du jobbat som operativ inköpare men jobbar nu som strategisk inköpare sedan flera år tillbaka. Utbildningsmässigt har du en akademisk utbildning inom ekonomi, inköp eller teknik, alternativt har du inhämtat dessa kunskaper från arbetslivet. Som person är du proaktiv, tydlig och utvecklingsorienterad i ditt arbetssätt. Du är van att jobba med förbättringar, förhandlingar och effektiviseringar. Ett krav är att du har jobbat med strategiska frågor tidigare samt att du tidigare har haft personalansvar. Som ledare är du prestigelös och har lätt för att få med dig andra människor, du sätter teamet och företagets bästa i fokus.

Ett krav är att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska både muntligt och skriftligt. Du har en god datamognad och van av att jobba i affärssystem.

Körkort B är ett krav.

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Arbetstid och lön

Dagtid/Fast lön

Övrig information

I denna rekrytering samarbetar HydraSpecma med OnePartnerGroup Örnsköldsvik. Du skickar in din ansökan i form av CV och Personlig brev via onepartnergroup.se. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Vedman, 0660–689 602 på OnePartnerGroup. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2021-01-28.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Örnsköldsvik
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Inköpare, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.onepartnergroup.se/
Sista ansökningsdag 28 jan 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se