QC Laboratory Technician

QC Laboratory Technician

Job description:

Vill du vara med och göra vardagen lättare för människor runt om i världen? Utan att se det möter du oss varje dag i din vardag. Vi finns i dina skosulor, i din mobil och i tidningen du läser. Med ett gemensamt engagemang för innovation, hållbarhet och säkerhet arbetar våra medarbetare dagligen för en hållbar framtid.

Till vår verksamhet i Örnsköldsvik söker vi nu en Laborant till vårt QC-laboratorium på dagtid. I denna rollen får du chansen att arbeta med många varierande arbetsuppgifter. Här krävs det att man har en flexibel inställning och förmågan att ha många bollar i luften. Vi har skyldighet att upprätthålla, följa och uppfylla våra lagkrav och förordningar samt de rekommendationer som finns inom ISO 17025, ISO 9001 samt ISO 14001. Att arbeta säkert är grundläggande inom Nouryon och även en självklar del i vårt arbete på QC-laboratoriet

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

QC-Laboratoriet utför kvalitetskontroller på inkommande och utgående leveranser, råvaror, miljöprover, pilotprover samt lager och produktionsprover. Arbetet måste ske i enlighet med rutiner och krav för vår certifiering och ackreditering. Laboratoriet arbetar mot både interna och externa kunder.

Befattningen innebär bl.a. att du ansvarar för:
  • Uttag och analyser av prover med tillhörande kvalitetskontroll och rapportering i olika system.
  • Lösningsberedningar, bullermätningar, gasbyten, onlinemätningar, yttre och inre luftmiljö, utredningar, metodutveckling men även kemikaliearbete enligt gällande lagstiftning.
  • Medverka i upprätthållande av laboratoriets kvalitetssäkring och ackrediteringsområdet samt delta i revisioner.
  • Initierar och skriver miljöavvikelser/tillbud.
  • Viss del av underhåll och service samt kontroll och kalibrering av laboratoriets analystutrustning.
  • Även hämtning av varor, sändning av prover samt övrigt förekommande laboratoriearbete är också en del av arbetsuppgifterna.
Varför Nouryon?

Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Örnsköldsvik. Du kommer att rapportera till Laboratoriechef Maria Berglund. Var vänlig notera att vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Laboratoriechef Maria Berglund, 070-227 07 99 eller via mail maria.berglund@nouryon.com

För mer information in rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Carolina Jensen carolina.jensen@nouryon.com

Har du generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com

Facklig representant är Kent Eriksson Industrifacket, 070-291 55 03, kent.eriksson@noyruon.com

Ansökningsprocessen

Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen. I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater.

Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterande chef.

Vi ser fram emot din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Profile description:

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Kemi-/processinriktad utbildning på gymnasium eller högskola
  • Erfarenhet av laboratoriearbete ser vi som mycket meriterande.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
  • God datavana.
Som person är du positiv, öppen, kreativ, initiativrik och tycker om att jobba i högt tempo men är ändå noggrann och ordningsam och känner stort ansvar i ditt arbete. Arbetet kräver att man kan jobba både självständigt och i grupp där samarbetsförmågan är viktig. Viktigt är även att du har en kundfokuserad attityd.
Mer info
Område Örnsköldsvik
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Nouryon
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 9,700 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.