TOOLS gör kundens vardag enklare, säkrare och mer lönsam genom att leverera kompetens och rådgivning kring produkter och tjänster inom främst verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. TOOLS bearbetar kunder inom industri, offentlig förvaltning och bygg/hantverk/service genom Butiker, Utesäljare, Tekniska Specialister, Innesäljare och digitala kanaler. TOOLS i Sverige omsätter idag ca 1,8 miljarder kronor och tillsammans med våra kollegor i Norge och Finland har vi idag filialer på över 150 orter runt om i Norden.

TOOLS ingår i Momentum Group-koncernen - en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap sedan juni 2017.Om tjänsten

Vi söker nu en erfaren Utesäljare som skall bearbeta vår marknad i Örnsköldsvik med omnejd. Som Utesäljare hos oss arbetar du med försäljning gentemot etablerade kunder likväl som att du arbetar med att utveckla nya kundrelationer. Som kundansvarig utesäljare kommer du självständigt att planera och genomföra kundbesök och driva säljaktivitet gentemot kunden.

I rollen som utesäljare har du kund-, volym- och resultatansvar vilket innebär att du tar ett helhetsansvar över affären. Du arbetar självständigt och målinriktat genom hela försäljningsprocessen från planering till genomförande och uppföljning.

Som utesäljare ingår du i ett team med övriga Utesäljare inom försäljningsområde Norr. Du har även ett nära samarbete med Innesäljare och Tekniska säljare.

Vem trivs här?
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av en liknande roll. Du har tidigare arbetat mot egen säljbudget, och är en van förhandlare som utan problem interagerar med beslutsfattare på flera nivåer hos kunden. Du har god kännedom om vårt sortiment, och erfarenhet av konceptförsäljning mot främst industri men även offentlig förvaltning och/eller bygg är starkt meriterande. Du har en god teknisk förståelse. Då du kommer att bearbeta kunder över ett större område, och därmed resa i tjänsten, så är B-körkort ett krav.

Du behöver vara trygg i dig själv och din profession. Du initierar, driver och följer upp utveckling av säljprocesser. Du har hög affärsmässighet och ett kundfokuserat arbetssätt. Du trivs med att arbeta på ett relationsskapande sätt och du agerar för att utveckla förtroende hos utvalda nyckelpersoner.

Ansök!

Ansök via vårt rekryteringsverktyg. Vid denna rekryteringen kan vi komma att använda test i urvalsprocessen. Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Örnsköldsvik
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tools.se
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (13 dagar kvar)