VD / CEO till Logosol

VD / CEO till Logosol

Har du erfarenhet av internationella affärsrelationer och att arbeta inom ett produktägande bolag? Nu finns möjligheten att tillträda som VD på internationella Logosol i Härnösand!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Logosol.

Om företagetAtt ta vara på virket som finns i skogen var drivkraften när Bengt-Olov Byström startade Logosol 1989. Han tillverkade en maskin som kunde såga upp ett träd till riktiga brädor och hans vision blev verklighet. Efter 30 år på marknaden ökar efterfrågan stadigt och Logosol är ett av de ledande företagen i branschen. Nu är målet på att optimera verksamheten, effektivisera processer och öka kvaliteten ytterligare för att lyfta företaget till nästa nivå.

Logosol bidrar idag till skaparglädje över hela världen och har ett sortimentet som säljs i över 65 länder. Bolaget är familjeägt och utvecklar, producerar och säljer kedjesågverk och maskiner för träbearbetning till privatpersoner och företag. I Härnösand finns Logosols huvudkontor med 40 anställda. Ett dotterbolag finns i Tyskland och återförsäljare representerar Logosol i övriga länder som t.ex. USA, Australien, Frankrike och UK.

Varje år arrangerar Logosol ett World Meeting lokalt i Härnösand. Från 17 länder samlas influensers, återförsäljare och andra samarbetspartners för att planera, byta erfarenheter och få nyheter presenterade.

Logosols värdeord är trygghet, glädje, gemenskap och lönsamhet. Företagets delägare beskriver företaget och dess medarbetare som nytänkande och självgående med en bra laganda. Som produktägande företag med ansvar för hela förädlingskedjan, marknadsföring och försäljning till många länder blir Logosol en spännande och dynamisk arbetsplats.

Läs mer på www.logosol.se

ArbetsuppgifterI rollen som VD ansvarar du för den löpande driften i enlighet med styrelsens riktlinjer och anvisningar. På Logosol arbetar du för att effektivisera och öka kvaliteten i nuvarande affärsmodeller och processer. Dagligen har du ett nära samarbete inom verksamheten där du samordnar alla avdelningschefer och ledningsgruppen. Du har en tät dialog med ekonomifunktionen. Genom ditt strategiska förhållningsätt förbättrar du interna processer och skapar effektiva flöden i inköp och produktion.

Du kan på ett affärsmässigt sätt visualisera en strategisk väg framåt. Du är skicklig på försäljningsarbete och en stor del av ditt arbete går ut på att upprätthålla kontakten och besöka intressenter över hela världen. På mässor och i andra sammanhang representerar du varumärket Logosol och allt det positiva det står för.

Formella krav
  • Tidigare VD-roll är meriterande.
  • Erfarenhet av produktägande bolag med produktion.
  • Du har erfarenhet av företagande tillsammans med en stark känsla för affärer och försäljning.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Kunskaper i t.ex. tyska, spanska eller franska är meriterande.
Som VD på Logosol är du en visionär som bidrar med ett starkt affärssinne. I din personlighet är du nyfiken och tycker om att lära dig nya saker. Du är duktig på att skapa relationer och göra goda affärer på internationell nivå. Du tycker om att knyta kontakter och har vana av att tala inför större grupper. I ditt ledarskap är du handledande och hjälper medarbetare att uppnå sin fulla potential.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Härnösand
Lön: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 8 juni 2020

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: VD, CEO, verkställande direktör, Logosol, sågverk, bandsågverk, kedjesågverk, hyvlar, skog, trä, produkt, produktion, försäljning, operations, sales, supply chain, experience, marketing, influensers, marknad, business development, styrelse, företagsledning, ledning, chef, jobb, ledare, ledarskap, karriär, internationellt, relationer, internationella relationer, international level, affärer, business, Norrland, Härnösand, Västernorrland, Sundsvall, Höga kusten, natur, miljö, medarbetare
Mer info
Område Örnsköldsvik
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!