Miva söker Produktionschef vatten och avlopp

Miva söker Produktionschef vatten och avlopp

Vill du vara med och ta ansvar för vår framtid?

Vatten och avlopp är tillsammans med avfall och återvinning vår vardag. Våra huvuduppgifter är konkreta, men det är också i vår bransch som de stora satsningarna görs. Det behövs eftersom en viktig del av vår infrastruktur ska fungera både idag och långt in i framtiden.

Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att det ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. Därför behöver vårt arbete hela tiden utvecklas i takt med nya förutsättningar och utmaningar.

Om tjänsten
Enheten Produktion ansvarar för produktion och distribution av dricksvatten samt omhändertagande av avlopps- och dagvatten. I detta ingår även att förvalta och utveckla anläggningar och ledningsnät. Till enheten söker vi nu en produktionschef som kan leda detta viktiga arbete med att både säkerställa långsiktigheten i en verksamhet i förändring och upprätthålla kvalitet i den löpande driften.

Ansvar och arbetsuppgifter
I rollen som produktionschef leder du arbetet med att utveckla en modern driftorganisation genom ständiga förbättringar, med digitalisering av övervakning och styrning som en viktig del. Du ansvarar för att skapa förutsättningar för att kunna nå ekonomiska, kvalitativa och organisatoriska mål inom din enhet.

Du kommer leda en erfaren grupp bestående av 4 arbetsledare och ca 50 medarbetare som bland annat arbetar som va-tekniker, underhållssamordnare och el- och automationstekniker. Tillsammans arbetar ni kontinuerligt med att optimera det förebyggande underhållet för att säkerställa driftsäkra anläggningar, nu och för framtiden. Som chef sätter du upp tydliga och ambitiösa mål samt skapar förutsättningar för att dessa nås.

Du rapporterar direkt till affärsområdeschef VA och ingår i ledningsgruppen för vatten och avlopp.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning gärna inom teknik och underhåll, samt har tidigare erfarenhet av personal- och budgetansvar. Du har erfarenhet av och är duktig på att leda och utveckla en verksamhet i förändring. Givet är att du har ett stort intresse för samhällsbyggnad och en stark vilja att bidra till ett mer hållbart Örnsköldsvik.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. För att lyckas i rollen behöver du vara en tydlig och engagerad ledare med en modern ledarstil. Du har ett genuint intresse för människor och drivs av att skapa goda resultat tillsammans med dina medarbetare samt uppmuntrar idéer och nytänkande i din organisation. Öppenhet och positivitet präglar din kommunikation med medarbetare och kollegor i hela organisation.

Information och ansökan
All administration i denna rekryteringsprocess kommer att hanteras av AxÖ Consulting. För mer information kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund på mia.haglund@axoconsulting.se alt. 072-396 05 82. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om Miva
Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter cirka 200 miljoner kronor. Våra ledstjärnor är engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning. Miva och Örnsköldsviks kommunkoncern ingår i ett finskt och samiskt förvaltningsområde.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Örnsköldsvik
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.varbi.com
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (2 dagar kvar)