Kommunikatör till Destination Jobb, vikariat

Kommunikatör till Destination Jobb, vikariat

Vill du träffa ungdomar, ansikte mot ansikte och prata om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit? Vi söker nu en kommunikatör för ett föräldravikariat som gäller från 15 augusti 2019 till 15 juni 2020. med möjlighet till förlängning. Du blir placerad vid vårt kontor i Örnsköldsvik. Härifrån utgår du med hela Västernorrland som arbetsfält.

Varför?
Glappet mellan kompetens och rekryteringsbehov på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk. "Hur får jag plats på framtidens arbetsmarknad, och vad krävs av mig?", är frågor som ungdomarna behöver fundera på. Inte bara för sin egen skull, men också för att Sverige ska må bra.

Hur?
När ungdomarna förstår att allt de gör, hur de beter sig, och vilka mål de har faktiskt spelar roll kommer också deras drivkraft.

Med små medel, såsom kunskap om framtidens arbetsmarknad och en utåtriktad personlighet kan vi göra underverk på bara en timme.

Att lyfta upp framtid och arbetsmarknad tydligare i deras liv är ett jobb som kräver många bundsförvanter. Därför jobbar vi stenhårt med ungdomarnas föräldrar och lärare så att samtalen kan föras vidare hemma vid köksbordet och i klassrummen. Ungdomarna behöver vuxenstöd!

Vad?
Du kommer vara ute på skolor i Västernorrland och träffa ungdomar, skolpersonal och föräldrar, men även besöka arbetsgivare för att få koll på vad de egentligen vill säga till deras framtida arbetstagare. I rollen som kommunikatör är du arbetsgivarnas röst i klassrummen.
Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för 15-åringar, medan du nästa minut kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag. Vi kommer lära dig allt vi kan!

Du kommer jobba kväll ibland, då föräldramöten sällan ligger på dagtid. Dessutom är det bara att köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara tänka om.

Vem är du?
Du är en "huvudfoting" som kan tas med allt och alla. "Huvud" tyder på planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflekterande. "Foting" illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga i stunden.
Du drivs av att vilja hjälpa till och du älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, och har självinsikt och fingertoppskänsla. Nyfikenhet kan trumfa alla utbildningar, men en högskoleutbildning kan absolut vara en fördel. Vi tar för givet att du har körkort och tillgång till bil.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med Adecco, frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av rekryteringskonsult Annica Wiberg på 070-2828414.

Låter detta som ett spännande jobb så skicka in din ansökan med både CV och personligt brev genom att klicka på knappen "Ansök" snarast, så får du god tid på dig att utföra ytterligare steg i rekryteringsprocessen. Sista dagen att söka tjänsten är torsdagen den 31 januari 2019.

1. Första steget i vår rekryteringsprocess är två test som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

2. Du kommer också få en länk med videofrågor som du ska svara på. Info hur du gör kommer i mailet med länken.

3. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar tillsammans med rekryterande chef och gör ett första urval. Detta kommer vi att göra den 5 februari.

4. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

5. Om du, efter intervju med ansvarig rekryterare, är aktuell för tjänsten kommer du att få träffa vår kund för en slutgiltig intervju.

Har du frågor angående hur du skickar in ansökan så kontaktar du Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alternativt via telefon 08 - 598 980 10.

Kika gärna in på www.destinationjobb.se eller www.arbetsmarknadskunskap.se för att få mer koll på oss.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kommunikatör, arbetsmarknadskunskap, information, framtid, skolungdomar, arbetsmarknad, kompetens, framtid, vuxenstöd, yrkesinformation, planering, inspiration, Adecco, Handelskammaren, Destination Jobb, Örnsköldsvik, Övik, Höga Kusten, Västernorrland
Mer info
Kontaktperson Annica Wiberg
Telefon 070-28 28 414
Område Örnsköldsvik
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 31 jan (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.