Beräkningsingenjör till Strängbetong!

Beräkningsingenjör till Strängbetong!

Vill du vara med och skapa framtidens byggnader och arbeta med 3D-modeller? Lockas du av att arbeta med varierande projekt i ett innovativt företag som strävar efter att bygga de vackraste och mest hållbara samhällsmiljöerna? Söker du dig dessutom till ett företag där nyfikenhet värdesätts och som är mån om sina medarbetare och deras personliga utveckling? Då är detta tjänsten för dig! Ansök redan idag, vi jobbar med löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en beräkningsingenjör till Strängbetong.

På Strängbetong arbetar cirka 1100 personer inom olika arbetsområden - allt från försäljning och konstruktion till produktion och montage. Företaget bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Strängbetong är idag det ledande företaget i Sverige att leverera industriellt tillverkade byggsystem - från idé tillslutmontage. Verksamheten finns på 12 platser i Sverige och är en del av den internationella koncernen Consolis. På kontoret i Örnsköldsvik där du kommer jobba är det god stämning och du kommer få samarbeta med kollegor i både Sverige och utomlands.

Så här beskriver Anna Häggström, beräkningsingenjör, tjänsten:

Som beräkningsingenjör stöttar jag mina konstruktörskollegor med de mer avancerade beräkningarna. Jag jobbar med alla typer av beräkningar för de byggnader vi tillverkar, variationen gör att man ofta får lära sig något nytt. Trivsam arbetsmiljö och kunniga kollegor som gärna delar med sig är andra faktorer som gör det roligt att arbeta på Strängbetong.

Örnsköldsvik som stad har också mycket att erbjuda, inte minst en fantastisk natur och närhet till äventyr och aktivitet. Förutom det kustnära läget och dess fördelar finns det gott om evenemang för dig med intresse inom exempelvis sport, musik och mat.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Strängbetong. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Strängbetong önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

I rollen som beräkningsingenjör kommer du arbeta i en projektgrupp med väldigt varierande uppdrag och följa projektet från tidigt skede till slutmontage. Du kommer samarbeta med kollegor inom både produktion och konstruktion. Som beräkningsingenjör är det ditt ansvar är att betjäna den delen av projektet som rör beräkningar.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra stabilitetberäkningar
 • Utföra lastberäkningar
 • Genomföra knutpunktsberäkningar
 • Genomföra elementdimensioneringar
 • Göra beräkningar i 3D
Den introduktion du får kommer att anpassas efter vem du är som individ och vilken erfarenhet du besitter. I början kommer du få stöttning av en mer erfaren kollega tills dess att du känner dig självständig.

Tjänsten passar dig som tagit högskole- eller civilingenjörsexamen och vill arbeta på ett företag som främjar din utveckling och där det finns goda möjligheter att arbeta utomlands en period för dig med intresse.

Vi söker dig som
 • Är högskole- eller civilingenjör inom relevant område, exempelvis byggteknik eller väg & vatten
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då samarbetet sker med kollegor både i Sverige och utomlands
Det är meriterande om du har arbetat i en liknande roll förut eller med någon form av beräkningar. Har du tidigare ritat i 3D-program är även detta något vi ser som positivt.

Som person är du inte rädd för att ta kontakt med andra och du vågar ta ansvar för dina beslut. Du gillar siffror och att arbeta självständigt, för att se till att ditt arbete går framåt och beräkningar du lämnar ifrån dig är noggrannt utförda.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Örnsköldsvik
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Örnsköldsvik
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strängbetong är ett entreprenadföretag med bred kompetens. Lär dig mer genom denna film:

Ännu mer nyfiken? Läs mer Här!