Vi rekryterar Verkstadschef

Vi rekryterar Verkstadschef

KB Components är ett globalt växande företag med en omsättning på ca 1 200 MSEK där vår vision är att vara världsledande avseende tekniskt avancerade polymera produkter. Företagets tre övergripande målsättningar är tillväxt, lönsamhet och trivsel, inom vilka vi aktivt arbetar för att bli ett av världens bästa plastföretag! Vårt huvudsakliga kundsegment finner du inom fordonsindustri, möbelindustri och belysningsteknik. Utveckling, produktion och försäljning sker i någon av våra anläggningar i Örkelljunga, Anderstorp, Gislaved, Kaunas i Litauen, Zilina i Slovakien Puebla i Mexiko,

Under de senaste åren har bolaget haft en mycket positiv utveckling och de står nu i en stark position för att möta framtiden. Genom organisk tillväxt och förvärv har man uppnått en välbalanserad produkt- och kundportfölj. Som anställd kommer du vara en betydande kugge och en del av en industriell elit i ett företag som levererar utveckling och produktion av högteknologiska polymera komponenter till marknadens mest krävande kunder.

Vi förstärker nu organisationen med en verkstadschef till vår anläggning i Örkelljunga.

Verkstadschefen kommer att leda gruppen av verktygsmakare med ansvar för att:
 • Verkstad- och maskinunderhåll sker enligt plan
 • Reservdelslager och lista är aktuell och korrekt
 • Inköp av förbrukningsmaterial
 • Kontrollera fakturor
 • Förse produktion och planering med feedback för maskin- och verktygsreparationer
Du kommer i dina arbetsuppgifter:
 • Projektleda all nytillverkning/verktygsändringar i verkstad
 • Delta i offertberedning mot nytillverkning och kundändringar
 • Delta i säljarbetet och utveckling av nya kunder
 • Driva egna effektiviseringsprojekt
 • Upprätta tekniska kravspecifikationer för nya formverktyg
 • Vara kunskapsbärare och utbildare inom verktygsteknik
 • Säkerställa en god kommunikation internt och externt för att hålla alla parter inom ett projekt informerade om status och kommande steg inom projekten.
 • Bistå övriga organisationen på bästa sätt genom att utföra alla relevanta uppdrag som situationen kräver
Du rapporterar till produktionschef.

Din bakgrund

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom industriell tillverkning samt har goda ledaregenskaper och erfarenhet av att framgångsrikt leda medarbetare.

Kunskaper i engelska och svenska krävs då tjänsten innebär ett brett kontaktnät med både nationella och internationella intressenter.

Datorkunskaper inom Office 365.

Personliga egenskaper

Förutom den kompetens du besitter sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom drivkraft och engagemang och ser det som en självklarhet att du ska växa med företaget. Vi förväntar oss att du med glädje deltar i arbetet med ständiga förbättringar och att du blir en bidragande spelare i ett vinnande team.

Som person är du lösningsfokuserad, driven och tar gärna egna initiativ till förbättringar. Du är flexibel i att kunna hantera olika frågor som dyker upp samt lyhörd och förstår medarbetarna samtidigt som du kan peka med hela handen då situationen kräver det.

Information

I denna rekrytering samarbetar KB Components med Lernia Bemanning.

Ansökan görs på vår hemsida www.lernia.se, vi tar inte emot ansökningar på e-mail.

Sista ansökningsdag är 2020-11-08, men urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut.

Välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Örkelljunga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Lernia
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.