Provledare till Bofors Test Center

Provledare till Bofors Test Center

Har du en utbildning och bakgrund inom kemi och vill ta dig an en roll som provledare inom testning? Bofors Test Center söker dig som vill tänka utanför boxen och utveckla deras tester. Är du den de söker och ute efter utmaningen att hitta sanningen?

Information om uppdraget

Bofors Test Center är en viktig aktör inom testning av både militära och civila produkter på den internationella marknaden. Som en flexibel, oberoende och opartisk organisation genomför de tester såväl i Sverige som utomlands. Under åren har de i Karlskoga skapat en banbrytande anläggning redo att testa morgondagens vapensystem. De kan bedöma utifrån kundernas önskemål hur tester ska utföras. De utför dem och mäter, filmar och spelar in varje händelse i detalj. De utvärderar resultaten och tillhandahåller fullständiga rapporter. Om det finns en säkerhetsrisk dold i en produkt hittar de den. Varje gång.

Fördelarna med test är uppenbara: förbättrad säkerhet och förbättrad logistik. Bofors Testcenters kompetenta personal, avancerad utrustning och flexibla organisation garanterar kostnadseffektiv och pålitlig testning.

I Karlskoga arbetar cirka 75 medarbetare inom olika områden och på just denna aktuella avdelning knappt 40 medarbetare. Du kommer till ett mycket kompetent gäng där du får möjlighet att lära dig, utvecklas och själv bidra med din kunskap. Här är den ena dagen inte lik den andra. Din arbetsdag är beroende av olika projekt, deras omfattning och prioritering för tillfället. I projekten samarbetar du nära med andra provledare såväl som ingenjörer, tekniker, fotografer med flera.

Arbetsuppgifter

Som provledare har du ett helhetsansvar för dina projekt, från start till mål. Du har ansvar för personal såväl som all säkerhet rörande arbetet med projekten.

Arbetsuppgifterna innebär att du konkretiserar och definierar provens genomföranden i omfattning och arbetsinnehåll. Du leder testernas genomförande, genomför analys och avrapporterar resultat. Det innebär bland annat att du, kalkylerar, planerar och styr materialflöden, personalresurser och informationsgång. Rollen innebär många externa och interna kontakter.

Då testerna ofta sker ute på fältet innebär rollen en intressant kombination av teoretisk analys varvat med praktiskt arbete i olika miljöer. De prov som genomförs kan vara av skiftande karaktär vilket innebär stor variation i arbetsuppgifterna.

Vi söker dig som
 • Är utbildad ingenjör inom kemi eller motsvarande
 • Är praktiskt lagd och har ett stort intresse för teknik
 • Har b-körkort då kortare resor görs mellan de olika provningsplatserna, bil att nyttja i tjänsten finns att tillgå.
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat då detta används i interna och externa samarbeten.
 • Har svenskt medborgarskap då tjänsten är säkerhetsklassad.
Din bakgrund med avseende på tidigare erfarenheter kan variera, men vi söker dig med en bred teknisk kompetens som baseras på ett djupt intresse för kemi och teknik. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom branschen eller en liknande roll. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med explosiva ämnen.

Som person är du:
 • Trygg i dig själv
 • En lagspelare
 • Initiativtagande
 • Självgående
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Karlskoga
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bofors Test Centers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bofors Test Center utför prover för nationella och internationella kunders räkning inom försvarsindustrin. De har ett gott renommé inom branschen och röner framgångar på sin stora flexibilitet - hit kan kunder komma på kort varsel och utföra mätningar med stor precision.