Hoppa till innehåll
Svevia AB logotyp

Platschef inom asfaltsbeläggningar till Svevia

Publiceringsdatum
01 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Platschefer till division Industri och vår beläggningsverksamhet. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Ditt uppdrag som Platschef
Inom arbetschefsområdet Utläggning Mitt nischar vi oss mot kommunala och privata kunder. Vår huvudsakliga affär är asfalt och beläggning av vägar. Vi verkar i regionerna Värmland, Närke och Västmanland och i delar av Skaraborg och har etableringar i Västerås, Örebro och Karlstad. Det går bra för oss och målsättningen framåt är att fortsätta växa lönsamt. Vi har ett antal större projekt i orderstocken och fler på väg in, och har därför behov av att stärka organisationen med ytterligare en Platschef. På sikt är målbilden att tillsätta ytterligare en Platschef i regionen.

I rollen som Platschef får du ansvar och leder beläggningsrelaterade projekt. Du leder affären från start till mål och har ansvar för bland annat ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor i dina projekt. För att nå framgång i ditt arbete har du även fokus på marknadsbevakning, kundkontakter samt anbuds- och offertlämning. En viktig del i ditt arbete är försäljning och marknadsföring av våra produkter och tjänster. I alla möten är du en ambassadör för Svevia.

Vilka är vi i det närmaste teamet? Vi är ett engagerat gäng som trivs att arbeta tillsammans. Vi lyckas när vi arbetar tillsammans, och därför ser vi det som en naturlig del i arbetet att dela med sig av erfarenheter och kunskap. Du rapporterar till Arbetschef och ingår ledningsgruppen för AC Mitt. Du kommer ha ett nära samarbeta med ett antal platschefskollegor, arbetsledare, projektingenjör, ekonomiadministratör och våra yrkesskickliga beläggningsarbetare.

Vad gäller din geografiska placering finns en viss flexibilitet och för denna tjänst kan du geografiskt finnas någonstans mellan Karlstad och Örebro.

Vem är du?
För att möta ställda kontraktskrav söker vi i denna rekrytering en platschef med minst 3–5 års erfarenhet av att leda beläggningsrelaterade projekt.

För att både lyckas och trivas i rollen som Platschef behöver du ha ett lösningsorienterat tankesätt och kunna hantera många frågor och uppgifter parallellt. Du behöver samtidigt ha förmåga att arbetat strukturerat då en viktig del i rollen är kontraktsadministration och ekonomisk uppföljning i projekten. B-körkort är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning på 6 månader om en prövoperiod bedöms nödvändigt.

En del av något större
Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede, och ambitionerna är höga. Målet är att vara en ledande aktör inom beläggning i Sverige.

Bakom varje väg finns mer än den uppenbara ytan: en hel industri av kunskap och leveransförmåga. Vårt erbjudande är en industriell process. Från sten till färdig väg.

Allt börjar med en täkt, som sedan blir ballast, som i sin tur används i tillverkningen av asfalten, som slutligen läggs ut på vägen. Med över 100 egna bergtäkter, egen produktion av asfalt, bitumenemulsion och termoplast har vi en bredd som ingen annan. I våra laboratorier gör vi materialanalyser och ser till att produkterna når upp till standarder och krav. Och våra skickliga team inom fräsning, asfaltering, tankbeläggning och vägmarkering ser till att leveransen blir komplett.

Varför Svevia?
Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll.

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information
Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Rekryteringsprocessen omfattar tester av personlighet- och problemlösningsförmåga, intervjuer, referenstagning och bakgrundskontroll.

Skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 3/12. Urval löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Kristiansson på 070-2789772. För frågor angående processen kan du även kontakta HR Business Partner Oskar Knaust på telnr: 070-1756726.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Verksamhetsområde Entreprenad
Platser Örebro, Västerås, Karlstad
Distansarbete Hybridarbete
Svevia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 dec. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är grunden i svensk infrastruktur

Svevia är specialist på att bygga och underhålla vägar, broar, hamnar och annan infrastruktur. Vi banar väg för nya stadsdelar, järnvägar, industri- och energianläggningar. Svevia är igång dygnet runt: vi sopar, plogar och sköter om vägar, gator, torg och tar hand om det gröna runtomkring.

Vi lägger grunden som ger rörlighet och plats åt människor, varor och tjänster. En grund som får stad och land att fungera. En nytta för hela samhället. Alltid med så stor hänsyn som möjligt till människor och miljö.

2022 omsatte Svevia 11,3 miljarder kronor och våra 2 200 medarbetare finns på 100 platser i Sverige. Under senare år har vi även vuxit oss starkare som vägentreprenör i Norge.
https://www.svevia.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Umeå
Bygg & Hantverk
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Karlstad
Försäljning
Företagslogga