Engagerad miljöstrateg med fokus på klimatfrågor

Vill du vara med och driva energi- och klimatarbetet i Örebro län? Energikontoret Region Örebro län söker nu en miljöstrateg, som tillsammans med kollegorna på Länsstyrelsen vill driva länets energi- och klimatråd. I rådet sitter representanter från näringsliv, kommuner och offentlig sektor. I tjänsten ingår också att arbeta med Örebro läns energi- och klimatprogram.

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i Örebro län. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela länet. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering.

Kom och bli en del av vårt team!
Vi på Område energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden. Vi verkar för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling. Hos oss har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop. Du får arbeta med ett gäng kompetenta och utvecklingsdrivna kollegor och ingå i ett engagerat nätverk som vill nå långt.

Om tjänsten
I ditt arbete kommer du jobba med omvärldsbevakning, sätta och följa upp energi- och klimatmål för Örebro län samt kommunicera nuläge, aktiviteter och utmaningar inom energi- och klimatområdet med politiker och externa aktörer. Du kommer även att samordna och driva länets energi- och klimatråd. I det uppdraget ingår att driva arbetet framåt genom inspiration och gemensamma aktiviteter, samordna rådets aktörer i träffar och löpande arbete samt att kommunicera rådets syfte och genomförda aktiviteter, för att nå länets energi- och klimatmål.

Vidare kommer du att ha löpande kontakt med Länsstyrelsen, kommuner och företag för att samverka om frågor och aktiviteter inom energi och klimat. Du följer upp Örebro läns energi- och klimatprogram och initierar och genomför projekt och aktiviteter inom energi- och klimatområdet.

Din profil
Vi söker dig som har en lämplig akademisk examen och har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att kunna planera, ta initiativ och genomföra arbete självständigt samtidigt som du är van vid samarbete. Du ser utmaningar som något roligt och gillar att arbete i en utvecklande arbetsmiljö. Som person är du utåtriktad och gillar att ta kontakt med aktörer. Vidare får du energi av att utmana och utveckla dig själv och andra, du är kommunikativ och gillar att se resultat.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om organisationen
Region Örebro läns vision är "Tillsammans skapar vi ett bättre liv" som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör. Det bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.

Ansökan och information
Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 12 april.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Örebro
Län: Örebro län
Land: Sverige
Referensnummer: 2023/22
Kontakt: Maria Roseen, 070-2590507
Publicerat: 2023-03-10
Sista ansökningsdag: 2023-04-12
Mer info
Kontaktperson Maria Roseen
Telefon 070-2590507
Område Örebro stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Miljö & Djurvård, Miljö, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 apr 2023 (22 dagar kvar)