Hoppa till innehåll
Energiingenjör med samhällsintresse

Energi- och klimatfrågorna är mer aktuella än någonsin. Näringslivet och kommuner i länet har stort behov av energispartips och nu söker vi på Energikontoret Region Örebro län vår nästa energiingenjör. Vill du arbeta i en dynamisk arbetsmiljö tillsammans med andra engagerade kollegor? Då kan du vara rätt person för oss!

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering.

Kom och bli en del av vårt team!
Vi på område Energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden där vi ska verka för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling. Hos oss har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop.

Om tjänsten
I ditt arbete kan du komma att arbeta med frågor som rör energieffektivisering, energisystem och förnybar energi. Ibland som projektledare med ansvar att leda andra och ibland som en av flera i ett team. Du agerar sakkunnig inom energi- och klimatfrågor, för ett eller flera projekt. För att lyckas i rollen behöver du ha lätt för att ta egna initiativ och trivas med att samarbete med andra.

I rollen som energiingenjör kommer du att genomföra företagsbesök och ge tips på energisparande åtgärder. Du kommer att ha löpande kontakt med kommunerna i länet, företag och elnätsbolag och stötta dem i arbetet för att nå våra energi- och klimatmål. Rollen innebär också att arbeta för att olika aktörer ska genomföra konkreta energieffektiviseringsåtgärder.

Några ytterligare exempel på arbetsuppgifter:
  • Leda projektmöten och samverka med andra energikontor i Östra Mellansverige.
  • Planera och genomföra seminarier, utbildningar och nätverksträffar inom energiområdet.
  • Fungera som sakkunnig gällande energieffektivisering och energisystem gentemot småhusägare, industrier, företagare och kommuner.
Din profil
Vi söker dig som är utbildad ingenjör med kunskap inom energi eller energisystem. Du gillar utmaningar och att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö. Du trivs med, och har förmågan att planera, ta egna initiativ och genomföra arbete självständigt men har också förmågan att samarbeta. Som person får du energi av att utmana och utveckla dig själv och dina kollegor, är kommunikativ och gillar att se resultat och effekter.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att initiera, utveckla, leda och administrera projekt. Vi ser med fördel att du tidigare hanterat energieffektivisering inom näringslivet. Har du dessutom erfarenhet från elnätsutveckling och kraftförsörjning ser vi det som meriterande.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om organisationen:
Region Örebro läns vision är "Tillsammans skapar vi ett bättre liv" som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör, bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare

Ansökan och information
Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 12 april.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Örebro
Län: Örebro län
Land: Sverige
Referensnummer: 2023/21
Kontakt
  • Maria Roseen, 070-2590507
Publicerat: 2023-03-10
Sista ansökningsdag: 2023-04-12
Mer info
Kontaktperson
Maria Roseen
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 apr. 2023 (14 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare