Hoppa till innehåll
Linde Material Handling logotyp

Redovisningsekonom till Örebro

Ansök nu
Linde Material Handling söker Redovisningsekonom till huvudkontoret i Örebro. Hos oss får du arbeta i ett framgångsrikt globalt företag i en internationell miljö. Är du redo för en ny utmaning? Då kanske du är den vi söker!

Vi är en av Sveriges ledande aktörer på truckmarknaden. Årligen säljer vi tusentals nya och begagnade truckar och våra kunder finns huvudsakligen inom industri-, logistik- och transportnäringen. Vi har en stark tillväxtambition med lönsamheten i fokus. Vi har de senaste åren haft en positiv utveckling och vi tänker fortsätta på den resan.

Dina arbetsuppgifter

Som Redovisningsekonom ansvarar du för en effektiv hantering av redovisningsflödet inklusive bokslut och rapportering. Du kommer ingå i redovisningsteamet för KION ITS EMEA Nordics med flera kollegor i Sverige och Norden. Du rapporterar till Redovisningschef på Linde Material Handling. Vi har en koncernstruktur med flera bolag där du i dagsläget sköter redovisningen för ett av bolagen. I rollen agerar du bollplank till dina kollegor i redovisningsfrågor för Sverige och övriga Norden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Cash Management (fx-instruments, hedges, likviditetsplanering)
  • Bokföring och rapportering enligt IFRS och K3
  • Månadsbokslut och koncernrapportering i enlighet med IFRS
  • Moms- och skatterapportering enligt Svenskt regelverk
  • Support till svenska KION-företag gällande skattefrågor
  • Myndighetsrapportering (SCB, Tullverket, Skatteverket)
  • Avstämning av balanskonton
Vem är du?

Vi söker dig med goda redovisningskunskaper och flera års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete. Det är meriterande med erfarenhet från IFRS och koncernrapportering. Du har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi, inriktning redovisning.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, strukturerad, noggrann och lösningsfokuserad. Du trivs med att samarbeta med övriga gruppen, ta ansvar för dina arbetsuppgifter och har en god analytisk förmåga i kombination med att driva uppgifter och projekt framåt. Vidare är du en van användare av Excel och behärskar engelska flytande i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet av affärssystemet SAP så är det meriterande.

Vårt erbjudande

På Linde Material Handling bygger vi inte bara truckar - utan även framtidens intralogistik. Vi är ett av branschens starkaste bolag och söker kontinuerligt drivna medarbetare som vill vara med på vår resa. När du väljer att jobba hos oss blir du en del av ett av Sveriges, och världens, starkaste företag inom materialhanteringsbranschen. Våra medarbetare bidrar varje dag till att våra kunder kan bedriva sin materialhantering på ett säkert, smidigt och kostnadseffektivt sätt.

På Linde Material Handling är vi stolta över våra produkter men också över våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Medarbetarna hos oss gillar särskilt flexibiliteten och den frihet under ansvar som deras arbete innebär. Vi har en trevlig arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet - samtidigt som vi skapar värde för företaget och våra kunder.

Hos oss får du använda din kreativitet och kompetens på en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi letar efter dig som vill ha personliga utmaningar i kombination med en sund balans mellan arbete och fritid.

Övrig information

Frågor besvaras av Redovisningschef Charlotte Löthgren på 010-155 73 25.

Varmt välkommen med din ansökan senast 8 oktober 2023. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Linde Material Handling är en världsledande leverantör av truckar och lagerteknik. I över 50 år har vi flyttat fram gränserna med innovativa lösningar för materialhantering. I Sverige har vi 500 medarbetare och omsätter cirka 1,5 miljard kronor. Vårt svenska huvudkontor ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt serviceverkstäder runt om i landet. Linde Material Handling ingår i KION Group. Våra gemensamma värdeord Integritet, samarbete, mod och enastående definierar vilka vi är och hur vi agerar. De vägleder oss i det dagliga arbetet och ger stöd i de beslut vi tar. För mer information besök www.linde-mh.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare