Controller till Örebro

Controller till Örebro

Linde Material Handling söker Controller till huvudkontoret i Örebro. Hos oss får du arbeta i ett framgångsrikt globalt företag i en internationell miljö. Är du redo för en ny utmaning? Då kanske du är den vi söker!

Vi är en av Sveriges ledande aktörer på truckmarknaden. Årligen säljer vi tusentals nya och begagnade truckar och våra kunder finns huvudsakligen inom industri-, logistik- och transportnäringen. Vi har en stark tillväxtambition med lönsamheten i fokus. Vi har de senaste åren haft en positiv utveckling och vi tänker fortsätta på den resan.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer tillhöra ett nordiskt team med kollegor som arbetar i de nordiska länderna inom ekonomi och finans. På avdelningen hanteras bland annat budgetplanering, fakturering, bokslut, uppföljningsarbete, utveckling och analys. I rollen som Controller ansvarar du för analys, uppföljning och rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Förbättringsinriktad analys och uppföljning samt ansvar att kontinuerligt driva och utveckla kostnads-, försäljnings-, investerings- och finansieringscontrolling samt marginaler, avtal och trucktyp
  • Ansvara för att organisationen erhåller relevant och professionell support, såsom proaktivt uppföljningsarbete, rapporter och avvikelseanalys
  • Att tillsammans med avdelningschefer förbereda budget och prognos för respektive funktion
  • Säkerställa att relevanta rapporter och nyckeltal sammanställs och presenteras med god tillförlitlighet och i rätt tid
  • Att genomföra löpande analys av försäljning, kostnader, marginaler etc. under månaden samt identifiera och räkna på förbättringar och business cases
  • Nära samarbete med och konsultativt stöd till våra regionchefer i Örebro, Malmö, Stockholm, Göteborg samt vår sälj- och serviceenhet i Örnsköldsvik
Arbetet leds av engelsktalande ekonomichef placerad på huvudkontoret i Örebro.

Vem är du?

Vi söker dig med relevant akademisk examen inom ekonomi samt några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du är van att arbeta i affärssystem, meriterande med erfarenhet från SAP. Vidare så är du avancerad användare av Excel samt har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Du förstår och analyserar komplexa rapporter och har förmågan att kommunicera ekonomisk information. Du tar ett stort eget ansvar och trivs i en roll där du får arbeta i en internationell miljö. Som person har du lätt för att samarbeta med andra och är en relationsbyggare.

Vårt erbjudande
På Linde Material Handling bygger vi inte bara truckar - utan även framtidens intralogistik. Vi är ett av branschens starkaste bolag och söker kontinuerligt drivna medarbetare som vill vara med på vår resa. När du väljer att jobba hos oss blir du en del av Sveriges, och världens starkaste företag inom materialhanteringsbranschen. Våra medarbetare bidrar varje dag till att våra kunder kan bedriva sin materialhantering på ett säkert, smidigt och konstandseffektivt sätt.

På Linde Material Handling är vi stolta över våra produkter - men också över våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Medarbetarna hos oss gillar särskilt flexibiliteten och den frihet under ansvar som deras arbete innebär. Vi har en trevlig arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet - samtidigt som vi skapar ett värde för företaget och våra kunder.

Hos oss får du använda din kreativitet och kompetens på en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi letar efter dig som vill ha personliga utmaningar i kombination med en sund balans mellan arbete och fritid.

Övrig information

Frågor om tjänsten besvaras av Director Finance Sönke Imbeck på 070-965 86 00.

Vill du vara med på vår framgångsresa och jobba med truckar i världsklass? Varmt välkommen med din ansökan senast 19 februari 2023. Ansökningshandlingar skickas in på engelska. Urval sker löpande, skicka din ansökan redan idag!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Linde Material Handling är en världsledande leverantör av truckar och lagerteknik. I över 50 år har vi flyttat fram gränserna med innovativa lösningar för materialhantering. I Sverige har vi 500 medarbetare och omsätter cirka 1,5 miljard kronor. Vårt svenska huvudkontor ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt serviceverkstäder runt om i landet. Linde Material Handling ingår i KION Group. Våra gemensamma värdeord Integritet, samarbete, mod och enastående definierar vilka vi är och hur vi agerar. De vägleder oss i det dagliga arbetet och ger stöd i de beslut vi tar. För mer information besök www.linde-mh.se