Hoppa till innehåll
Ansök nu
Vi söker nu en Facility Manager till KION Group i Norden med placering i Örebro. Är du kunnig inom fastighetsområdet och van att hantera tekniska frågor? Då kanske du är den vi söker!

Arbetsuppgifter
Vi utökar nu vårt QHSE team med en Facility Manager. Du kommer ansvara för att vi har långsiktiga, stabila och driftsäkra anläggningar inom KION Group i Norden för våra varumärken Linde Material Handling, STILL och Baoli, vilket omfattar ca. 25 anläggningar.

Rollen innebär bl.a. att utveckla och förvalta våra fastigheter, säkerställa att vi har goda rutiner kring drift och underhåll samt efterlevnad av den lagstiftning och andra krav som ställs mot fastigheter.

Det gäller framför allt resurser som vatten, avlopp, energi, ventilation, brandskydd och ytterområden.

Uppgiften innebär en hög grad av samverkan med nordiska kollegor internt, externa parter liksom myndigheter samt att ge input om utrustningsbehov och produktkrav. Du kommer även att samarbeta med leverantörer och entreprenörer för att säkerställa att anläggningarna fungerar smidigt samt vara inblandad i fastighetsrelaterade projekt som nybyggnad- och ombyggnationer.

Resor förekommer i tjänsten inom Norden och du kommer vara placerad på Lindes huvudkontor i Örebro.

Vad vi letar efter

Vi söker dig som vill utveckla och strukturera fastighetsområdet hos oss samt upprätta rutiner och implementera dessa.

För att lyckas och trivas behöver du ha erfarenhet av att jobba som Facility Manager eller i en liknande roll under ett antal år. Mycket god teknisk förståelse samt kunskap inom fastighet, el, ventilation och brandskydd är en förutsättning för att axla denna roll. Vidare ser vi att du har erfarenhet av mer långsiktig planering, kunskap om hur en underhållsplan tas fram samt att du bidrar till långsiktiga samarbeten och till bolagets utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är effektiv, noggrann och prestigelös. Du tar i där det behövs för att nå uppsatta mål och är spindeln i nätet gällande fastighetsfrågor. Du har en god överblick och förståelse för helheten samt lätt för att se vad som kan utvecklas och förbättras.

Kvalifikationer
  • Högskole- eller universitetsexamen alt. likvärdig erfarenhet inom fastighetsteknik, fastighetsekonomi eller förvaltning.
  • Erfarenhet från strategiskt och operativt arbete inom fastigheter
  • Kunskap om underhållsledning inom fastighet
  • Du har en god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska
  • Du har god kommunikativ förmåga och lätt för att arbeta i grupp
  • Förmåga att kravställa, göra kostnadskalkyler och riskbedömningar
  • Erfarenhet av projektledning är meriterande
  • Datorvana och god administrativ förmåga
  • B-körkort
Vad vi kan erbjuda dig
Om du vill bli en del av en global och innovativ verksamhet där du har möjlighet att utvecklas så är KION Group rätt arbetsplats för dig. Vår företagskultur kännetecknas av våra värderingar integritet, samarbete, mod och enastående. Vi har högt i tak och välkomnar mångfald.

Övrig information
Frågor om tjänsten besvaras av Manager QHSE KION ITS EMEA Nordic Markets, Jessica Borg på 073–5070945.

Vill du vara med på vår framgångsresa? Varmt välkommen med din ansökan, dock senast 30 september 2023.
Mer info
Kontaktperson
Jessica Borg
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
26 okt. 2023 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

KION Group finns i mer än 100 länder världen över och våra lösningar förbättrar flödet av materialhantering inom alla typer av branscher. Vår framgång bygger på våra 41 000 engagerade medarbetare världen över. KION Group omfattar de internationella varumärkena Linde Material Handling, STILL, Baoli, Dematic samt de regionala varumärkena Fenwick och OM.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare