Hoppa till innehåll
JobBusters logotyp

Chef datacenter

Publiceringsdatum
17 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Johanna Johnsson
Email
Telefon
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker en sektionschef till området Datacenter till vår kund i Örebro. Tjänsten kräver minst 2 dagar per vecka på plats i Örebro, resten av arbetat kan du sköta på distans.

Som sektionschef har du verksamhets-, personal- och budgetansvar samt ansvarar för sektionens leverans. Du leder, planerar och följer upp sektionens arbete så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Du skapar förutsättningar för samarbete, ständiga förbättringar, aktivt medarbetarskap och nytänkande som leder till engagemang, resultat, utveckling och en god arbetsmiljö.
Som sektionschef ingår du i enhetens ledningsgrupp och ansvarar för att tillsammans med enhetschefen översätta bolagets vision och strategiska mål till taktiska planer och operativa mål för din sektion.

Inom verksamheten sker nu stora spännande satsningar inom IT för att stödja bolagets statistikproduktion. Satsningen innebär uppbyggnad av nytt modernt datacenter samt utvecklingsplattformar med ny teknik och nya arbetssätt för att möta deras sätt att framställa framtida statistik.

Som sektionschef för sektion Datacenter har du ansvar för utveckling och förvaltning av bolagets IT-infrastruktur och ansvar att upprätthålla en ändamålsenlig, stabil och säker IT-drift. Du har också en operativ roll där du agerar bollplank och tillsammans med ditt team planerar och genomför förändringar och annat IT-infrastrukturrelaterat arbete. Vid behov stödjer du planering och genomförandet av upphandlingar samt uppföljning av avtal.

Kvalifikationer
  • Du har några års dokumenterad chefserfarenhet inom IT.
  • Du har fackkunskap inom datacenter (lagring, server, nätverk och datahallar) för att kunna leda och stötta medarbetarna.
  • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
  • Meriterande: Kunskap och erfarenhet inom IT säkerhet och upphandlingar enligt LOU.
  • Meriterande: Vana och bekväm i rollen som förändringsledare.
  • Meriterande: Erfarenhet av moln eller hybriddrift.
  • Meriterande: Erfarenhet av ITIL, DevOps samt agilt arbetssätt.
Personliga egenskaper

Arbetet förutsätter lyhördhet, samarbetsförmåga, flexibilitet, och serviceanda. Det är viktigt att du är inspirerande, kommunikativ och har lätt att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vidare är du utåtriktad och kan skapa och utveckla goda relationer.

När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Tillträde och ansökan

Heltid, 40h/v. Vår kund önskar start enligt överenskommelse och uppdraget förväntas löpa i 1 år med chans till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund i Örebro med möjlighet till distansarbete. Skicka in din ansökan snarast, då intervjuer sker löpande.
JobBusters logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 dec. 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Vår kund är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Finansdepartementet och ansvarar för officiell statistik och för annan statlig statistik. Vår kund ska, på uppdrag av riksdagen, förse kunder med statistik av god kvalitet.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Lund
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Helsingborg
HR & Personal
Företagslogga

Liknande Jobb

Örebro stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Örebro stad
Organisation & ledning
Företagslogga