Hoppa till innehåll

Ställföreträdande enhetschef 2 till FMTIS Driftenhet

Ställföreträdande enhetschef 2 till FMTIS Driftenhet

Är du en lagspelare? Leder du med hjärtat och är du genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential? Är du beredd att ta konstruktiva diskussioner?

Då kan du vara den vi söker!

Om arbetsgivaren

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmakten erbjuder dig bland annat mer semester än de flesta andra arbetsgivare, goda möjligheter till utveckling och 3h träning/vecka på arbetstid.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Förbandet FMTIS har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens driftoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 350 anställda fördelade på 8avdelningar.

Enheten

Vi arbetar ständigt för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när alla trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Driftenheten möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Det är nu hit vi nu söker vår ställföreträdande enhetschef 2 till driftenheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som ställföreträdande enhetschef kommer du att ingå i enhetens chefsgrupp tillsammans med vår enhetschef, ställföreträdande enhetschef 1, stabschefen och vår enhetshandläggare. Du kommer att övertaledningen av enheten på order eller vid frånvaro av enhetschef och den andra ställföreträdande enhetschefen. I tjänsten kommer dock inget personalansvar att ingå.

Som ställföreträdande enhetschef 2 kommer du att i huvudsak att ansvara för enhetens operativa genomförande med fokus på produktion.

Du kommer bland annat även att:
  • Förbereda och genomföra enhetens operativa rapporteringar, så som ledningscentralsgenomgångar och Commander Update Brief (CUB)
  • Representera Driftenheten vid huvuddelen av förbandets stabsberedningar samt vid genomförandeledningsmöten.
Kvalifikationer

För att du ska vara aktuell för rollen som Ställföreträdande enhetschef 2 ser vi att du har en akademisk examen inom ledarskap, alternativt motsvarande inriktning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Då du kommer att arbeta som ställföreträdande enhetschef och ingå i vår chefsgrupp ser vi även att du har några års ledarskapserfarenhet.

Eftersom resor förekommer i den här rollen har vi ett krav på att du har B-körkort.

Du formulerar dig även väl i både tal och skrift på så väl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Vi ser det som meriterande om du har
  • Arbetat som officer vid vårt eller annat förband inom Försvarsmakten
  • Utfört utlandstjänstgöring på chefsbefattning
  • Tidigare erfarenhet från att arbeta i en verksamhet som ställer höga krav på ditt säkerhets- och sekretessmedvetande
Övrigt
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Sysselsättningsgrad: 100%
  • Arbetsort: Örebro
  • Tillträde: Enl. överenskommelse
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen lämnas av enhetschef Fredrik Maxén och HR-generalist Viktor Wihlborg. Båda nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga företrädare

SACO Agneta Landquist

OFR/S Per Andersson

SEKO Matz Felix

OFR/O Anna-Tuulik

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00, Ansök via www.forsvarsmakten.se/jobba/lediga-jobb

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
18 dec. 2023 (15 dagar kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb

Örebro stad
Data & IT
Företagslogga
Örebro stad
Data & IT
Företagslogga
Örebro stad
Organisation & ledning
Företagslogga