Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

IT-specialist serverplattformar

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

IT-specialist serverplattformar sökes till FMTIS i Örebro

Systemenheten:
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens infrastruktur med höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet

Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta med leverantörer och medverka i olika arbetsgrupper och projekt.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot driftövervakningsplattformar för telekommunikations- och nätverksutrustning. Du kommer att ingå i ett team som även ansvarar för grundläggande IT infrastruktur såsom Linux/Unix system, virtualiseringsplattformar, nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem.

Krav
Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
 • Kunskaper om nätverksbaserade övervakningsprotokoll såsom SNMP och Syslog
 • Kunskaper om nätverk och brandväggar
 • Kunskaper om virtualiseringsplattformar
 • Kunskaper om Microsoft serverplattformar, Group Policy, PowerShell och Windows Active Directory eller Linux plattformar som Red Hat.
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaper:
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
 • Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
 • Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
 • Erfarenhet av teknisk förvaltning
 • Erfarenhet av driftövervakningsplattformar/produkt
 • Kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
Övrigt

Arbetsort: Örebro

ön:
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde:

Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Jonna Öström. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel)

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (3 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare