Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Ekonom med inriktning produktion

Ansök nu
Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld har förändrats och Försvarsmakten har därför fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda. Vi vidareutvecklar vår ekonomiavdelning och söker en proaktiv och lösningsorienterad ekonom med produktionsinriktning till vår stab i Örebro.

Om oss
Ekonomiavdelningen vid FMTIS är en del av förbandets stab. Vår främsta uppgift är att driva ett utvecklingsinriktat ekonomiarbete på förbandet. Vi är idag sju medarbetare på avdelningen, sex ekonomer under ledning av förbandets ekonomichef. Vi söker nu en driven kollega som vill förstärka vår avdelning!

Om tjänsten
I rollen som ekonom med produktionsinriktning kommer du att arbeta rådgivande och stötta förbandets enheter och dess chefer med helhetssyn i arbetet med framtagande av budget, i uppföljning och prognostisering.

För att lyckas i rollen krävs förutom förståelse för ekonomiprocesser och ekonomistrategiskt arbete, även ett stort intresse av att förstå verksamhetens förutsättningar och kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning ur produktionsaspekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Budget, uppföljning och prognosarbete
 • Ekonomiska utredningar och analyser
 • Förbättringsarbete
 • Stöd i vardagliga ekonomifrågor
KRAV
Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom ekonomi
 • Aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Minst 3 års erfarenhet från tjänste- alt varuproducerande verksamhet
 • Goda kunskaper i MS Officepaketet och då framförallt i Excel
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är proaktiv och lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i och förstå verksamhetens förutsättningar samt kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning ur produktionssynpunkt.
För att trivas och prestera i rollen ekonom med produktionsinriktning ser vi att du är lyhörd och nyfiken, kan arbeta självständigt och har ett utvecklingsinriktat arbetssätt. Du tycker om att arbeta i team i olika frågor och har en god samarbetsförmåga. Du är analytisk och har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete och leverera i rätt tid. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift med förmåga att bygga förtroendefulla relationer i organisationen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet från Försvarsmakten eller annan offentlig verksamhet med liknande arbetsuppgifter
 • Erfarenhet från en större organisation/verksamhet
 • Kunskap om försvarsmaktens affärssystem PRIO (är SAP i Försvarsmakten)
Övrigt
Anställningsform Tillsvidare med 6 månaders provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad Heltid
Arbetsort Örebro
Befattning Civil
Tillträdesdatum Efter överenskommelse

I Försvarsmakten benämns tjänsten Förbandsekonom.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Camilla Werderitsch,
Gunilla Lindsmyr
Dzenana Gustafsson

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag är 2023-06-12

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare