Byggskadereglerare inne företag (vikariat)

Byggskadereglerare inne företag (vikariat)

Vi söker en engagerad byggskadereglerare inne företag till Byggskador i Örebro. Är du en utpräglad lagspelare med kundfokus? Då kan du vara den vi söker! Tjänsten är ett vikariat tom 31 oktober 2023 med start enligt ök.

Det här gör du som byggskadereglerare inne företag på Folksam

I arbetet som byggskadereglerare har du en central roll i vår verksamhet. Genom hög tillgänglighet, bra kundbemötande ansvarar du för att kunden får sin skada som omfattas av huvudsakligen bostadsrättsföreningar men även en viss del av mindre företag och idrottsföreningar, reglerad på ett personligt, ansvarsfullt och engagerat sätt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • Säkerställa ett gott kundmöte med hög tillgänglighet.
  • Registrera och handlägga skador enligt Folksams regelverk.
  • Ta fram beslutsunderlag för skadereglering utifrån kontakter med kunden och övriga intressenter.
  • Säkerställa att kunden får den ersättning de har rätt till enligt villkoret i försäkringen och enligt Folksams regelverk för hur villkoret tolkas.
  • Förmedla och motivera beslut på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift.
  • Utveckla kundens försäkringsinnehav utifrån behov (via vidareförmedling).
I en del skador har du kontakt med förvaltare och entreprenörer för granskning av byggkalkyler och för att diskutera möjliga lösningar då många skador avser större belopp. En annan viktig uppgift är att bistå Underwriter, Key Account och försäkringsförmedlare vid kundmöten och avtalsdiskussioner. Dedikerad skadekontakt för specifikt storkundsavtal innefattas men huvudsaklig kontaktperson är Key Account. Även utbildning av förvaltare förekommer. Beredskap och besiktningsuppdrag kan förekomma.

Byggskador finns representerade i hela Sverige och är organiserade genom innetekniker privat, innetekniker företag, utetekniker och utetekniker storskador. Vi bemöter kunder som drabbats av vattenskador, bränder, stormar och översvämningar. Tillsammans samverkar vi för att skapa den bästa kund och affärsnyttan.

Byggskador ingår i enheten ”Skador” som ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt. Vi säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglad av personlighet, engagemang och ansvarstagande.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning. Erfarenhet från försäkringsbranschen, byggbranschen alternativt byggtekniska kunskaper som du införskaffat dig på annat håll är meriterande. Du har även goda kunskaper inom Windowsmiljön, Officepaketet samt är van att arbeta i olika datasystem. Folksam skapar positiva kundupplevelser genom att i första hand möta kunden digitalt.

Då det oftast är ett högt tempo är det viktigt att du är lugn i stressade situationer och kan fokusera/prioritera rätt saker. Du sätter alltid kunden i fokus och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. I samtalet förväntar sig kunden att få besked om sitt ärende, vilket innebär att du måste kunna fatta snabba beslut och kommunicera dessa på ett tydligt sätt. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet samtidigt som du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Dessutom har du lätt för att samarbeta med andra, trivs med att ta ansvar, är målmedveten och jobbar mot uppsatta mål.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur - tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 24 mars. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Tomas Andersson 019-19 49 82, tomas.n.andersson@folksam.se.

Fackliga representanter: Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98, Handels Maria Bolin 070-831 52 70 och Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.
Mer info
Kontaktperson Tomas Andersson (Gruppchef Byggtekniker Inne Fö...
Telefon 0771-950 950
Område Örebro stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (1 dag kvar)