Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Gruppchef ombudsmän till Seko

Har du goda dokumenterade erfarenheter från tidigare chefs- eller ledarroll? Vill du bli en del av ett förbund som påverkar och gör skillnad för sina medlemmar? Vi söker dig som vill bidra till att Seko kan leverera på sitt uppdrag att säkerställa sina medlemmars viktiga arbete för landets samhällsviktiga funktioner!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Seko.

Om företaget

Seko är ett fackförbund inom LO som organiserar 110.000 medlemmar inom nio branscher: Civil, Energi, Försvar, Post, Sjöfolk, Tele, Trafik, Vård samt Väg och Ban. Medlemmarna verkar inom kritiska samhällsviktiga funktioner - utan Sekos medlemmar stannar Sverige!

Arbetsuppgifter

I rollen som gruppchef är ditt främsta ansvar att leda och fördela arbetet i gruppen ombudsmän och assistenter. Gruppen har i uppdrag att vara ett nära stöd för förbundets förtroendemannaorganisation. Gruppen du leder består idag av 12 medarbetare som är verksamma på Sekos kontor i Örebro, Borlänge, Karlstad och Gävle. I ditt chefs- och ledarskap lägger du mycket tid på närvaro och tillgänglighet för gruppen.

Du arbetar med att säkerställa att gruppen kan utföra sitt uppdrag på bästa möjliga sätt. I detta ansvar innefattas att löpande ha en dialog med medarbetare och säkra en god arbetsmiljö och arbetsbelastning. Vidare säkerställer du att medarbetare inom gruppen växer med organisationen och utvecklas i sin roll.

I den här rollen kommer du utöver chefsrollen också vara operativ ombudsman. Som ombudsman arbetar du med förhandlingar inom områdena löne-, avtals- och tvistefrågor. I det dagliga arbetet är du ute på arbetsplatser och möter medlemmar och klubbar för vilka du sköter och stöttar i lokala förhandlingar i syfte att samverka. I arbetet ingår också att ha kontakt med bransch- och förhandlingsorganisationer.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* 2-5 års erfarenhet som förhandlande ombudsman
* Erfarenhet från roll som formell chef, föredragsvis inom ideell eller idéburen sektor eller motsvarande
* God kännedom om beslutsprocesser i idéburen/ideell sektor
* Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
* Goda kunskaper i Office-paketet med fokus på Word samt Outlook
* Erfarenhet av att arbeta i någon typ av CRM-system
* B-körkort och tillgång till egen bil

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker den här tjänsten har tidigare erfarenhet av rollen och chef och formell ledare och är trygg i dig själv och ditt ledarskap. Utmärkande egenskaper för dig i din ledarstil är tydlighet och ödmjukhet. Du har hög integritet, är inlyssnande och stöttande men konsekvent och handlingskraftig.
Du är strukturerad, har en god prioriteringsförmåga och duktig på att planera din tid liksom omvärdera och planera om när plötsliga situationer uppstår.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Örebro
Lön: Enligt överenskommelse
Facklig representant: Pia Ahlström pia.ahlstrom@seko.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Wass, emma.wass@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Sista ansökansdag för tjänsten är 10/4. Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 maj 2023 (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare