Miljöingenjör med driv och målmedvetenhet

Miljöingenjör med driv och målmedvetenhet

Till Zinkgruvan Mining AB med sin placering i en vacker och naturnära miljö söker vi nu en erfaren miljöingenjör och projektledare. Om Säkerhet, Respekt, Integritet och Förträfflighet är viktigt för dig kommer du trivas i denna roll och på denna arbetsplats.

Om tjänsten

Till Zinkgruvans HMS-avdelning (Hälsa, Miljö och Säkerhet) söker vi nu en Miljöingenjör och projektledare till yttre miljö som ska ingå i teamet med miljöspecialister. HMS-avdelningen består idag av åtta personer varav tre stycken arbetar med yttre miljöfrågor och 5 personer som arbetar med systematiskt arbetsmiljöarbete och brandskydd. I rollen ingår att ansvara för frågor gällande miljötillstånd, kemikaliehantering, revisioner med avseende på miljö samt rapportering till berörda parter och myndigheter. Du kommer att bidra med din expertis i förbättringsarbeten och projekt, där miljöfrågor är en naturlig och viktig del.

Med din kunskap till den lagstiftning som är kopplad till denna verksamhet kommer du att bidra till att implementeringen av rådande och framtida lagstiftning implementeras och efterlevs i organisationen. Som miljöingenjör kommer du både vara involverad i interna och externa arbetsgrupper där miljöfrågor är i stort fokus. I rollen ingår att bistå driftavdelningar med råd i miljö/processfrågor och som miljöingenjör kommer du ha möjlighet att påverka beslut inom organisationen.

Söker du efter ett arbete där du kommer få arbeta brett inom miljöområdet som ingenjör, där du direkt kommer att genomföra och planera projekt, samt samverka med alla delar av en verksamhet kommer du trivas ypperligt i denna roll.

Läs gärna mer på: www.zinkgruvanmining.com

Vem är du?

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning i miljö, teknik eller naturvetenskap. Vi vill att du har projektledarerfarenhet med dig. Vi ser gärna att du har erfarenhet i miljöfrågor från en processindustri eller liknande verksamhet.
För detta uppdrag med många återkommande och komplexa arbetsuppgifter krävs noggrannhet, drivkraft och det är viktigt att du har ett engagemang samt att du är lyhörd.
Du är en positiv och utåtriktad person som känner dig bekväm med att ta initiativ och agerar med självförtroende. Du ser alltid möjligheter, är duktig på att strukturera ditt arbete och att skapa goda relationer.
Då rollen har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, myndigheter, koncernfunktioner och nätverk krävs att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Körkort B är ett krav.

Om verksamheten

Sedan starten 1857 har verksamheten i Zinkgruvan utvunnit mineraler och producerat metaller på ett ansvarsfullt sätt. Metaller behövs. Zinkgruvan Minings uppdrag är att skapa tillväxt och lönsamhet genom att bryta basmetaller som är nödvändiga för utvecklingen av våra moderna samhällen.
Verksamheten består av ett anrikningsverk och en gruva. Antal medarbetare är cirka 420 stycken. Zinkgruvan Mining ingår i en global koncern med verksamhet på tre kontinenter.
Zinkgruvan Mining AB är ett helägt dotterbolag till Lundin Mining AB som är en expanderande internationell koncern med gruvor på fyra kontinenter. Koncernens aktier är noterade på börsen i Toronto och Stockholm. Zinkgruvan Mining är Sveriges sydligaste underjordsgruva och ligger i samhället Zinkgruvan som ligger 2 mil från Askersund och 6 mil söder om Örebro. Vi är ett modernt gruvföretag som producerar koncentrat av zink, bly och koppar i världsklass. Malmproduktionen är cirka 1,35 miljoner ton per år och omsättningen uppgår till ca. 2000 MSEK. Vår främsta produkt är zink som bidrar till ett mer hållbart samhälle genom att ingå i galvaniseringsprocessen.
Antalet medarbetare är ca. 420. Vi har brutit malm sedan 1857 och samlat på oss mer än 160 års erfarenhet.

Läs gärna mer på: www.zinkgruvanmining.com
Mer info
Kontaktperson Urban Appelquist
Telefon 0703-77 45 95
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (8 dagar kvar)