Sales Controller

Sales Controller

Brinner du för siffror och därigenom påverka och bidra till vår utveckling? Söker du en intressant och betydelsefull tjänst mitt i försäljningen? Då är detta rätt för dig!

Snabbfakta
Titel: Sales Controller Avdelning: Sales Operation | Ort: Örebro | Anställningsform: Tillsvidareanställning | Omfattning: Heltid | Tillträde: Omgående | Ansökan: Ansök redan idag, urval sker löpande!

Würth är världens ledande leverantör av förbrukningsmaterial till företag inom industri-, bygg-, hantverks- och fordonsbranschen. Vi erbjuder dig ett jobb med goda utvecklingsmöjligheter lokalt och globalt, en arbetsplats bland duktiga kollegor, en marknadsmässig lön, kompetensutveckling och mycket annat. Vår värdegrund som bygger på inspiration, mod och passion visar vad vi står för och vad vi vill åstadkomma.

Om tjänsten

Som Sales Controller är du den som siffermässigt kan allt om vår försäljning! Som försäljningsorganisation gillar vi siffror, vi behöver siffror och vi har siffror på allt. Din uppgift är att ta fram, analysera och presentera dem. Tillsammans med övriga i organisationen gör du så att dessa siffror bidrar till vår framgång.

Du kommer att arbeta nära säljledning, säljkanaler och Customer Manager.

Som Sales Controller ingår du i Sales Operation, ett kompetent och drivet gäng bestående av: "Customer Manager", "Sales Controller", "Kundsupport", "Business & Pricing" samt KAM-support". Du rapporterar till vice VD.

Viktiga arbetsuppgifter
  • Du tar fram, analyserar och utvecklar siffror, modeller och verktyg så att vi fortsätter vår tillväxt på ett lönsamt sätt.
  • Du jobbar dels med löpande rapportering, dels med "ad hoc"-uppdrag från olika delar av vår organisation och dels med egna initiativ.
  • Du är viktig för både försäljningsledning och linjeorganisation. I den rollen är dialog, vägledning och kommunikation viktig. Samtidigt är tydlighet och ledarskapsegenskaper viktigt.
  • Stödjer prognos- och budgetarbete på säljrelaterade data (internt och mot koncernen)
  • Du validerar och kvalitetssäkrar all försäljningsdata och i denna roll blir du också kravställare mot organisationen.
  • Du är en av vårt affärssystems "Keyuser".
Din profil

Vi ser gärna att du har akademisk utbildning och/eller erfarenhet från liknande tjänst.

Du förstår B2B och multikanalsarbete samt har gärna erfarenhet av arbete i säljbolag med det tempo och den kultur det innebär.

Inte minst vill vi att du är "snabb i huvudet", "gillar siffror" och snabbt kan se samband mellan siffrorna och de olika delarna i vår affärsverksamhet. Du är van att arbeta i projektform och förstå/tänka i processer.

I rollen som Sales Controller krävs en god pedagogisk- och kommunikativ förmåga. Samtidigt krävs tydlighet och ledarskapsegenskaper. Detta är viktigt då du kommer att kommunicera med alla delar i vår organisation.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill ha dig som har ett "eget driv", positiv attityd, serviceanda och god samarbets- och administrativ förmåga!

Dina allmänna datorkunskaper är goda. Kunskaper inom MS Office krävs och vi vill att du är mycket kunnig i Excel. Du besitter svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

En stimulerande nyckelbefattning i ett tillväxtföretag med starkt varumärke som präglas av mycket energi och glädje. Du får goda utvecklingsmöjligheter lokalt och globalt, en inspirerande arbetsplats med glada och duktiga kollegor. Givetvis så erbjuder vi dig en marknadsmässig lön och kontinuerligt kompetensutveckling.

Placeringsort: Örebro

Tjänsten innehåller resor varför vi vill att du har körkort.

Välkommen med din ansökan till oss senast 18 november 2018. Vi tillämpar löpande urval.

Kontaktperson för tjänsten är Lars Modig, vVD & chef Sales Operations, 070-374 3002.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Würth Svenska AB
Hemsida https://www.wurth.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Würth Svenska AB grundades 1967 och är idag en av Sveriges ledande leverantörer av förbrukningsmaterial, verktyg och maskiner till bygg, fordons-, hantverks- och verkstadsindustrin. Vårt huvudkontor och lager ligger strategiskt placerat i Sveriges logistiknav; Örebro - med mycket bra kommunikationer till övriga delar av landet. Från vårt lager utgår mer än 250 000 paket/år till våra kunder. Vi levererar med en servicegrad på över 98 %. 2016 hade vi 373 anställda, varav 300 personer i en säljande befattning inom våra 5 divisioner; Fordon, Industri/Hantverk och Bygg, Cargo och Installation. Würth Svenska AB omsatte ca 731 MSEK 2016. Kompetent personal, produkter och tjänster av högsta kvalitet, butiker och kundsupport gör att vi varje dag kan leva upp till våra kunders krav på kvalitet och service. Vi har butiker över hela Sverige och planerar för en fortsatt butiksexpansion under de närmaste åren. Würth Svenska AB ingår i den internationella koncernen Adolf Würth GmbH & Co.KG. Vår affärsidé Würth Svenska AB ska hjälpa kunderna att effektivisera sin hantering av förbrukningsmaterial. Det uppnår vi genom marknadens bästa servicekoncept som kännetecknas av kompetenta medarbetare, god kvalitet, stark lokal närvaro samt snabba och säkra leveranser.