Digital Kommunikatör med strategiskt perspektiv som brinner för SEO

Digital Kommunikatör med strategiskt perspektiv som brinner för SEO

Nu söker vi dig som, precis som vi, brinner för digital marknadsföring och e-handel och vill ha ett utvecklande jobb i ett offensivt och säljdrivet företag. Är du analytisk och målmedveten? Klappar ditt hjärta för kommunikation och försäljning? Välkommen till Würth - vi erbjuder en spännande och omväxlande roll som digital kommunikatör med inriktning på SEO!

Würth är världens ledande leverantör av förbrukningsmaterial till företag inom industri-, bygg-, hantverks- och fordonsbranschen. Företaget finns i 84 länder och har drygt 78 000 anställda. Vår värdegrund som bygger på inspiration, mod och passion visar vad vi står för och vad vi vill åstadkomma.

Snabbfakta
Titel: Digital kommunikatör Avdelning: Marknad Ort: Örebro Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Omgående Ansökan: Ansök redan idag, urval sker löpande!

Om tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, initiera, koordinera och skapa digital kommunikation för ökad försäljning. Du kommer optimera sökvägar och länkningar och ditt ansvar kommer, förutom att producera innehåll även vara att följa kommunikationens resultat, allt för att förbättra arbetet för att nå våra uppsatta mål.

Några viktiga arbetsuppgifter:
  • Innehåll- och nyckelordsstrategi för sökmotorer
  • Analys av kundbeteende på wurth.se
  • Skapa och optimera kategoritexter
  • Skapa regelverk för, och stötta vid, skapande av produkttexter
  • Arbeta kontinuerligt med Metadata
  • Skapa effektiva textannonser till SEM
  • Bevaka och vidareutveckla aktuella sökord i samband med SEM
Du blir en viktig del i företagets och avdelningens försäljningstillväxt och kommer ingå i ett team om nio personer som alla jobbar med digital handel och marknadsföring. Du kommer vara en viktig resurs vid framtagning av strategin för digital marknadsföring och försäljning.

Vi söker dig som är van skribent av målgruppsanpassat innehåll för webbplatser. Du ska ha relevant utbildning och några års erfarenhet av SEO-arbete, webbanalys, samt arbete med längre och kortare texter för webben. Det är också meriterande med erfarenhet av sökordsmarknadsföring. Vi söker dig som är mål- och resultatinriktad med god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete eftersom tjänsten handlar om utveckling och förnyelse.

Du behöver vara handlingskraftig och nyfiken med god problemlösningsförmåga då du kommer att samarbeta med många olika roller inom företaget.

Vi erbjuder dig

En stimulerande befattning i ett tillväxtföretag med starkt varumärke och en organisation med mycket energi och glädje. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter lokalt och globalt, en inspirerande arbetsplats bland duktiga kollegor, en marknadsmässig lön, kompetensutveckling och att vara en del i ett starkt team mot en ständig utveckling.

Vi vill ha din ansökan senast 5 januari 2020 men vi vill göra dig uppmärksam på att vi kommer tillämpa löpande urval. Hittar vi rätt kandidat tidigare, stänger vi rekryteringen.

Kontaktperson för tjänsten är Marknadschef Charlotte Gullberg, 070-374 50 75. Facklig kontaktperson Unionen Peter Nyström, 070-374 3060.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Würth Svenska AB
Hemsida https://www.wurth.se/
Sista ansökningsdag 5 jan 2020 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Würth Svenska AB grundades 1967 och är idag en av Sveriges ledande leverantörer av förbrukningsmaterial, verktyg och maskiner till bygg, fordons-, hantverks- och verkstadsindustrin. Vårt huvudkontor och lager ligger strategiskt placerat i Sveriges logistiknav; Örebro - med mycket bra kommunikationer till övriga delar av landet. Från vårt lager utgår mer än 250 000 paket/år till våra kunder. Vi levererar med en servicegrad på över 98 %. 2016 hade vi 373 anställda, varav 300 personer i en säljande befattning inom våra 5 divisioner; Fordon, Industri/Hantverk och Bygg, Cargo och Installation. Würth Svenska AB omsatte ca 731 MSEK 2016. Kompetent personal, produkter och tjänster av högsta kvalitet, butiker och kundsupport gör att vi varje dag kan leva upp till våra kunders krav på kvalitet och service. Vi har butiker över hela Sverige och planerar för en fortsatt butiksexpansion under de närmaste åren. Würth Svenska AB ingår i den internationella koncernen Adolf Würth GmbH & Co.KG. Vår affärsidé Würth Svenska AB ska hjälpa kunderna att effektivisera sin hantering av förbrukningsmaterial. Det uppnår vi genom marknadens bästa servicekoncept som kännetecknas av kompetenta medarbetare, god kvalitet, stark lokal närvaro samt snabba och säkra leveranser.