Markförhandlare

Markförhandlare

På Vätternvatten AB arbetar vi nu med att utreda och förprojektera det framtida dricksvatten-försörjningssystemet för våra delägarkommuner. Försörjningssystemet omfattar intag av råvatten i Vättern, en ca 4 mil lång bergtunnel till Hallsbergs kommun, anläggande av ett nytt gemensamt vattenverk samt ett ca 3 mil långt dricksvattenledningsnät ut till ägar-kommunerna. Anläggningskostnaden bedöms i dagsläget till ca 4 miljarder kr och försörjningssystemet beräknas vara i drift under år 2031. Bolaget ansvarar efter driftsättning för produktion och leverans av dricksvatten till delägarna.

Markförhandlare – till Vätternvatten AB i Örebro
- med god kompetens inom fastighetsjuridik

Nu har du chansen att få arbeta i ett för Sverige unikt och långsiktigt projekt i miljardklassen!

Arbetsuppgifter
Som markförhandlare kommer du att ansvara för att säkerställa markåtkomsten för projektet. Du hanterar värderingsfrågor, förhandlar och förmedlar ersättning för köp av, och intrång i, fastigheter, upprättar fastighetsrättsliga avtal och handhar skadereglering/tvister. Du deltar i projektet från tidig utredning och projektering fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du kommer i ditt arbete att jobba nära bolagets projektledare och kommunikatör.

Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Vätternvatten AB och kommersiella och privata fastighetsägare, kommuner, myndigheter och övriga intressenter som berörs av vårt projekt.

I rollen som markförhandlare möter du många människor i olika situationer och du har en varierande arbetsdag där du den ena dagen kan sitta på kontor och nästa dag vara ute i fastighetsägares hemmiljöer.

Kvalifikationer
Då du som markförhandlare ofta är ute och träffar människor i olika situationer söker vi dig som har en god kommunikationsförmåga. Du kan hantera intressekonflikter mellan olika parter och du är empatiskt i möten med människor. Du är lyhörd och kan förmedla ditt budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom lantmäteri/juridik/samhällsbyggnad eller likvärdigt med inriktning mot fastighetsrätt alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.

Du har goda kunskaper och gärna erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnads-processer. Efter din utbildning har du fått med dig erfarenheter från förhandlingar av diverse slag.

Att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska är också en viktig egenskap i den här rollen.

B-körkort är ett krav.

Låter det här som en intressant tjänst för dig?
Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Åsa Quarfordt på Best Bemanning & Rekrytering. Du når Åsa på telefon 070-618 0675.

Din ansökan med ditt personliga brev och din CV vill vi ha in senast den 22/4 2021.

Ansöker gör du på www.bestbemanning.nu/lediga-jobb
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 apr 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vätternvatten AB bildades 2018 och ägs av Hallsbergs kommun, Kumla kommun, Laxå vatten AB, Lekebergs kommun samt Örebro kommun.

Vätternvatten har som mål att på ett långsiktigt, ekonomiskt och hållbart sätt ansvara föroch säkra en god vattenförsörjning till delägarkommunerna

Vi arbetar för ett solidariskt samarbete mellan kommunerna i syfte att uppnå en långsiktig hushållning med tillgängliga vattenresurser.

Läs mer på www.vätternvatten.net