Verksamhetsutvecklare/förvaltare av utbildningsmiljö för tågklarerare

Verksamhetsutvecklare/förvaltare av utbildningsmiljö för tågklarerare

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare/förvaltare av simulator och utbildningsmiljö tågledning kommer du att arbeta med ledning och planering av det dagliga förvaltnings- och utvecklingsarbetet inom trafikstyrning järnväg. Det innebär i första hand att du kommer att ansvara för det verksamhetsnära arbetet inklusive planering, uppföljning och koordinering med verksamheten och den tekniska förvaltningen. Du kommer att ha ansvar för budget, ekonomisk uppföljning och rapportering. Vidare kommer du att stödja den operativa verksamheten genom insamling av krav och önskemål och verka för att omsätta dessa funktionella krav.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har relevant högskoleutbildning, minst 180 hp eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har allmän kunskap kring att bedriva utbildning
 • har kunskap inom området trafikstyrning järnväg
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av att leda andra som exempelvis projektledare eller motsvarande
 • har kunskap och förståelse för förvaltningsmodellen PM3
 • har praktisk erfarenhet av förvaltning
 • har erfarenhet av utbildning genom simulator
 • har kunskap inom utbildningsområdet för tåklarerare
 • har erfarenhet av process och arbetssätt för tågledning
Du är en god ledare med god förmåga att planera och strukturera. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har även har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-19

Upplysningar

SACO Annika Nåfors
0101235002

SEKO Dennis Ryd
0101238466

ST Bengt Gruvman
0101231346

Rekryterande chef Gunnar Bengtsson
0101238423
Mer info
Kontaktperson Annika Nåfors
Telefon 0101235002
Område Örebro stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.