Säkerhet, risk- och kvalitetspecialist

Säkerhet, risk- och kvalitetspecialist

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker en Säkerhet-, risk- och kvalitetsspecialist med placering i Eskilstuna, Solna, Västerås eller Örebro. Tjänsten har fokus kvalitet & risk (Q&R) vilket innebär att du mer specifikt kommer att jobba som QR-specialist. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja olika investeringsprojekt i deras kvalitetsarbete och projektriskhantering genom hela investeringsprocessen från projektplanering till genomförande och uppföljning. Du ingår i det strategiska arbetet med ständiga förbättringar av processer och arbetssätt och återför erfarenheter till verksamheten. Du deltar i arbetet med kontroller och analyser av utfall och leveranser i syfte att utveckla verksamheten så vi på ett effektivt sätt kan levererar vägar och järnvägar som uppfyller kraven på god säkerhet, framkomlighet, miljö och ekonomi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen som omfattar kvalitet eller riskhantering, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flera års erfarenhet av kvalitetsarbete och/eller riskhantering i större projekt eller organisation.
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter och har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sik
Det är meriterande om du
- har god kunskap om standarder såsom ISO 9001 och ISO 31000 och har erfarenhet av projektarbete

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-07-30

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Håkan Wiss
0101237435

Rekryterande chef Helena Bromark
0101236709
Mer info
Kontaktperson Airi Larsson
Telefon 0101236243
Område Örebro stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 juli (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.