Projektledare entreprenadplanering till ERTMS

Projektledare entreprenadplanering till ERTMS

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
ERTMS är ett av Trafikverkets största projekt och innebär ett teknikskifte i signalsystemet på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som projektledare för entreprenadplanering.

I rollen som projektledare entreprenadplanering arbetar du med teknisk planering av projektets entreprenader. Organisatoriskt finns du i ERTMS utrullningsverksamhet och du fungerar som kravställare och bollplank gentemot omgivande funktioner i projektet. Du är också kontaktperson gentemot de pågående projekteringarna i entreprenadtekniska frågor. Rollen är tekniskt inriktad med fokus på bygg och genomförande fasen. Du ska se problem och utmaningar redan på "ritbordet" och hjälpa våra duktiga tekniker att hitta mer genomförbara utformningar av anläggningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen inom relevant område alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har mångårig erfarenhet inom bygg och anläggning
  • har erfarenhet av att arbeta som projektledare
  • har god teknisk kunskap
  • har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har
- erfarenhet från byggande i järnvägsmiljö

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du har särskilt god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-22

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

Rekryterande chef Per Gefvert
0101232487
Mer info
Kontaktperson Airi Larsson
Telefon 0101236243
Område Örebro stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.