Projektingenjör

Projektingenjör

Som Projektingenjörpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi söker just nu projektingenjörer som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg. Så för dig som vill vara med i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i programmet Nya stambanor.

Arbetsuppgifter
Som Projektingenjör kommer du att arbeta med utvecklingen av den nya höghastighetsjärnvägen som knyter samman Sveriges tre största städer. Här kommer du att arbeta på en central avdelning med systemutvecklingsfrågor inom något av områdena teknisk kravställning, teknisk systemarkitektur, utformning av underhållssystem, forskning och innovation eller med att stödja övergripande verksamhetsleding. I rollen som Projektingenjör arbetar du nära projektledaren för ditt sakområde där du kommer att ha en stor bredd och variation i dina arbetsuppgifter. Du stödjer bland annat projektledningen genom att arbeta med utredningar, beslutsunderlag, kravhantering, mötesplanering, uppföljning och administration. På sikt kommer du själv att leda tekniska utredningar som en del i din framtida utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleingenjörsexamen med teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet som vi kan se motsvarar behovet för tjänsten.
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Som person är du en problemlösare med god kommunikationsförmåga. Du är duktig på att samarbeta och har förmåga att ta initiativ. Du är trygg i dig själv och gillar att ta dig an nya utmaningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av
  • projektarbete
  • infrastruktur och järnväg
  • sharepoint
  • kravhantering (t ex Doors NG)
Valbara placeringsorter: Örebro, Norrköping, Linköping, Göteborg, Malmö

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-15

Upplysningar

Rekryterande chef Karin Emilsson
0101234816

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Viktoria Andersson
0101231176
Mer info
Kontaktperson Karin Emilsson
Telefon 0101234816
Område Örebro stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.