Ekonomichef till TOMP Beer Wine & Spirits AB

Ekonomichef till TOMP Beer Wine & Spirits AB

Vill du jobba på ett av Sveriges mest framgångsrika dryckesbolag? Till det centralt belägna huvudkontoret i Örebro söker TOMP en erfaren ekonomichef. TOMP är det entreprenörsdrivna och ägarledda företaget som säljer och marknadsför en rad olika varumärken på den svenska marknaden inom segmenten öl, cider, vin och spritdrycker. TOMP har idag 14 medarbetare och omsatte år 2020 140 miljoner kronor.

Som ekonomichef blir du en del av TOMPs utveckling. Är du en aktiv ledare som vill gå från ord till handling och vill ha bredd i din roll? Då kan du vara TOMPs nya ekonomichef.

Varmt välkommen till ett entreprenörsdrivet företag med framåtanda!

Varför TOMP?

Framgångsfaktorerna för TOMP har alltid varit en stark passion för de drycker som företaget representerar. En känsla och passion som också förmedlats till företagets kunder och som idag genererar stabila affärer med Systembolaget och restauranger i Sverige. På TOMP försöker man ständigt utveckla verksamheten och affären inom branschen genom att se möjligheter både inom produktutveckling, marknadsföring samt att fånga upp nya trender inom olika dryckeskategorier.

Teamet på TOMP består av mycket kompetenta och driftiga medarbetare och i deras stora nätverk av producenter återfinns några av Sveriges starkaste varumärken.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef på TOMP är din huvuduppgift att säkerställa driften av ekonomin. Du har en aktiv roll inom organisation och du arbetar i nära samarbeta både med VD och ägarna som alla är aktiva i bolaget. Du ingår i ledningsgruppen på företaget samt agera kontorschef för Örebrokontoret där du är spindeln i nätet. I ditt team ingår en ekonomiassistent samt en orderadministratör som båda rapporterar direkt till dig.

Även om TOMP är ett företag med relativt stor omsättning, och som har en ledande position i branschen, drivs man, på många vis, som ett entreprenörsdrivet företag där beslutsvägarna är korta. På TOMP hjälps alla åt för att få det praktiska att fungera både i det lilla och i det stora. Här förväntar vi oss att ekonomichefen bidrar till detta viktiga arbete och som är beredd att fortsätta att odla denna företagskultur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som ekonomichef kommer du att leda ekonomiavdelningen och du säkerställer löpande bokföringen i Visma Business samt hanterar TOMPs bokslut (månad/kvartal/år). Allt i nära samarbete med TOMPs ekonomiassistent. Dina arbetsuppgifter innefattar även:
 • Konsultation och stöd i frågor som rör ekonomi
 • Administration och avtal som rör kontoret och personal
 • Lönehantering
 • Löpande bokföring
 • Branschspecifik rapportering, alkoholskatt, SGÅ, REPA återvinning, PANT mm
 • Inköpsprocessen med matchning av order: faktura, frakt, tull samt bevakning av ankommande varor
 • Lönsamhetsberäkningar
 • Ge support till säljavdelningen när det gäller kalkylstöd och andra ekonomiska processer
 • Rapportering till ägargruppen
Rollen kräver en hög grad av självständighet då alla medarbetare på TOMP förväntas ta stort ansvar för sitt eget arbete med hög frihetsgrad.

Placeringsort är på TOMPs kontor i Örebro. Emellanåt kommer du även att besöka kontoret i Stockholm.

Vem tror vi att du är?

Vi söker dig som:
 • Har erfarenhet av rollen som ekonomiansvarig eller ekonomichef på ett mindre till medelstort företag och har god erfarenhet av att driva ett företags ekonomi ur ett helhetsperspektiv.
 • Har förmåga att se sammanhang och helheter i ett företag som växer.
 • Har erfarenhet av de affärsmässiga drivkrafterna i ett entreprenörsföretag.
 • Har erfarenhet av och ser nyttan av ett nära samarbete med dina kollegor.
 • Har akademisk utbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande.
Då de flesta av TOMPS leverantörer är utländska, behöver du därför behärska engelska både i tal och skrift. Erfarenhet att arbeta i Visma/qlicksense eller liknande system är ett krav. Du arbetar också obehindrat i Microsoft Office-miljön.

Är du utöver allt ovan, en person som gillar att samverka, uppmuntra, analysera och driva, ja då kan du vara helt rätt för uppdraget.

Om TOMP

TOMP Beer Wines & Spirit AB (TOMP) startades våren 2004 av entreprenörerna och Örebroarna Tommy Olsson (TO) och Mikael Pettersson (MP). Idag drivs TOMP av fyra aktiva delägare. Huvudkontoret ligger i Örebro där främst administrationen har sin hemvist. Företaget har också ett marknads- och säljkontor i Stockholm.

Under åren har företaget vuxit fram som en av Sveriges ledande importör av alkoholhaltiga drycker. Sedan 2015 har TOMP toppat listan bland privatägda, oberoende importörer inom segmentet öl och cider och under det sista kvartalet 2020 klättrade TOMP upp till position två i volym inom segmentet spritdrycker i Sverige bland oberoende importörer. TOMP erbjuder även en rad produkter inom vinsegmentet. Vår största kund är det svenska monopolets butikskedja Systembolaget. TOMP är även starka inom restaurangkanalen och våra produkter återfinns hos landets ledande restauranggrossister och vi levererar till restauranger, pubar, barer, nattklubbar och hotell över hela Sverige. Distributionen varorna sker idag via Postnord som är Sveriges största tredjepartsleverantör inom alkoholdrycker.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (1 dag kvar)