Saldocontroller till Sonat

Saldocontroller till Sonat

Sonat är ett bolag verksamt inom supply chain management med kompetens och tjänster inom såväl konsulting som outsourcing, där vi är kundens partner på både strategisk och operativ nivå. Vi tar ett helhetsansvar, från framtagning och utveckling av strategier till implementering och drift. Outsourcingsverksamheten fungerar som våra kunders interna avdelning för bland annat varustyrning till butiker, kundservice, transportplanering, materialanskaffning och kontrolltorn för både e-handel och B2B.

Som saldocontroller arbetar du i ett större kunduppdrag inom Sonats outsourcingverksamhet. Uppdraget i stort innebär ett totalansvar för planering, förvaltning och koordinering av kundens logistikflöden i Europa. Som saldocontroller ansvarar du tillsammans med dina kollegor för avstämning och uppföljning av lagersaldo. Du arbetar löpande med analys av logistikflöden och säkerställer att avvikelser utreds och hanteras på ett effektivt sätt. Rollen innefattar daglig kontakt med kund och slutkund vid frågor som berör alltifrån fakturering till saldoinventering. Du arbetar i ett nära samarbete med kunden likväl som dina kollegor på kundservice. Just nu pågår ett utvecklingsprojekt där du kommer spela en central roll för vidareutveckling av controllerfunktionen.

Vi söker dig med
  • akademisk utbildning inom logistik eller ekonomi
  • flerårig erfarenhet av lager- och transportflöden
  • erfarenhet av rollen som controller eller motsvarande
  • fördjupade kunskaper i Excel
  • fallenhet för ett analytiskt och strukturerat arbetssätt
  • serviceorienterad approach och god samarbetsförmåga
  • flytande språkkunskaper i svenska och engelska
Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av logistikflöden inom dagligvaruhandeln.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med en professionell och öppen kultur där värderingarna samarbete, professionalism, integritet, kundfokus, humanism och utveckling genomsyrar vårt sätt att arbeta. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder för den som vill, goda möjligheter att utvecklas inom olika delar i Sonats verksamhet. Hos oss får du friskvårdsbidrag, förmånliga priser för massage och gym på kontoret, gemensamma träningsaktiviteter, hälsokontroller och möjlighet att teckna privat sjukvårdsförsäkring. Dessutom har vi en Sonatakademi med företagsgemensamma utbildningar och arbetar löpande med pulsmätningar på teamnivå för att stämma av medarbetarnas välmående och engagemang på jobbet. På fredagar bjuds det på frukost och givetvis träffas vi årligen för sommar- och julfest.

Anställningsform: heltid, tillsvidare med tillämpning av 6 månaders provanställning

Start: enligt överenskommelse

Placering: Fabriksgatan 24, Örebro

Urval och intervjuer sker löpande. Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till ansvarig rekryterare, Amanda Johansson på 070 688 69 00.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 aug 2020 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sonat är en utvecklingspartner inom supply chain och logistik med kompetens och tjänster inom såväl fjärdepartslogistik som konsulting. Vi har all expertis som behövs för att driva och utveckla våra kunders logistikfunktioner.

Sonat har sedan starten år 2000 utvecklats till att bli en premiumleverantör inom outsourcing av logistikprocesser, kundservice samt konsulttjänster inom supply chain management. Strategiska tjänster är outsourcing av Sonats kunders logistikfunktioner där Sonat bland annat utför anskaffning, kundservice och logistikbevakning inom e-handel, prognoser och planering av varuflöden och transportadministration. Det är vi ensamma om i Norden.