Logistiker/Skeppningsadministratör

Logistiker/Skeppningsadministratör

Har du utbildning eller erfarenheter inom logistik och nyfiken på nästa steg i karriären? Sonat utökar just nu ett av våra team inom outsourcing där du utgör en viktig byggsten för bolagets fortsatta utveckling och tillväxt!

Sonat är ett bolag verksamt inom supply chain management med kompetens och tjänster inom såväl konsulting som outsourcing där vi är kundens strategiska och operativa partner för effektiva logistiklösningar. Vi arbetar med hela flödet, från framtagning och utveckling av strategier till implementering och drift.
Outsourcingverksamheten utgår från centrala Örebro och fungerar som våra kunders interna avdelning för bland annat varustyrning till butiker, kundservice, transportplanering, anskaffning av lager och kontrolltorn för e-handel.

Som logistiker på Sonat arbetar du i vår outsourcingverksamhet och rapporterar till en Operations Manager. Du har daglig kontakt med kunder, leverantörer och samarbetspartners och använder dagligen telefon, mejl, chatt och diverse IT-plattformar för att utföra dina arbetsuppgifter. Teamet arbetar med flera olika kunder, alla med specifikt framtagna logistiklösningar, där du kan komma att bli involverad i en eller flera leveranser. Inom en snar framtid kommer flera nya projekt att implementeras och det kommer finnas goda möjligheter att delta i utvecklingen och etablering av dessa. Eftersom varje leverans är anpassad efter kundspecifika behov kan arbetsuppgifterna inom teamet variera beroende på vilken kund du samarbetar med.

Vi har listat arbetsuppgifter som vi anser centrala för uppdraget och som du förmodligen kommer att stöta på under din tid hos oss:

 • Transportbokning
 • Upphandling av transporter
 • Hantera akutleveranser
 • Dokumenthantering vid export och import (inkl. remburser)
 • Tullhantering
 • Leveransbevakning
 • Daglig problemlösning
 • Intern helpdesk
 • Reklamationshantering
 • Hantering av returer
 • Spårning av gods
 • Avisering till kund

Vi söker dig med god kännedom om logistik- och transportlösningar (gärna från varuägarsidan). Då rollen innebär daglig kommunikation med kunder, leverantörer och samarbetspartners behöver du vara en god kommunikatör med flytande språkkunskaper i svenska och engelska. Har du dessutom en akademisk examen inom logistik är det starkt meriterande. Du tar initiativ till förbättringar och är duktig på problemlösning, du är professionell med känsla för service och kvalitet samt värnar om att skapa och utveckla goda relationer till kunder, leverantörer och det team du arbetar i. Du kommer att arbeta med komplexa logistik- och transportlösningar med ansvar för att leverera enligt kundens förväntningar vilket ställer krav på din förmåga att arbeta noggrant och strukturerat med ett tydligt fokus på kvalitet och kundnytta.

Meriterande:
 • Språkkompetens – Just nu har vi stort behov av medarbetare som talar finska och norska
 • Erfarenhet av att arbeta med support, kundrelationer och problemlösning
 • Administration och bokning av internationella transporter
 • Erfarenhet av att jobba med remburser / LC
 • Goda systemkunskaper. Vi har en bred teknisk plattform med bl.a. applikationer för ärendehantering och leveransbevakning

Vi erbjuder dig en arbetsplats med en öppen och familjär kultur där värderingarna samarbete, professionalism, integritet, kundfokus, humanism och utveckling genomsyrar vårt sätt att arbeta. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder för den som vill, goda möjligheter att utvecklas inom olika delar i Sonats verksamhet. Hos oss får du friskvårdsbidrag, förmånliga priser för massage och gym på kontoret, gemensamma träningsaktiviteter, hälsokontroller och möjlighet att teckna privat sjukvårdsförsäkring. Dessutom har vi en Sonatakademi med företagsgemensamma utbildningar och arbetar löpande med pulsmätningar på teamnivå för att stämma av medarbetarnas välmående och engagemang på jobbet. På fredagar bjuds det på frukost och givetvis träffas vi årligen för sommar- och julfest.

 • Anställningsform: 100 %, tillsvidare med tillämpning av 6 månaders provanställning
 • Start: enligt överenskommelse
 • Placering: Fabriksgatan 24, Örebro
 • Arbetstider: 08–17 (med utrymme för flex)

Ansökan
Ansöker göre du via vår hemsida.
Urval och intervjuer sker löpande med sista ansökningsdag den 11/11 2019. Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till Magnus Richardsson 070-242 91 37.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Magnus Richardsson
Telefon 070-242 91 37
Område Örebro stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sonat.se
Sista ansökningsdag 11 nov 2019 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Idag är Sonat en utvecklingspartner inom supply chain och logistik med kompetens och tjänster inom såväl fjärdepartslogistik som konsulting.

Sonat erbjuder en helhetslösning som omfattar allt från att ta fram strategier för supply chain management till att genomföra dem. Vi har all expertis som behövs för att driva och utveckla våra kunders logistikfunktioner. Det är vi ensamma om i Norden.

Av verksamheten är cirka 80 % fjärdepartslogistik. Sonat fungerar då som ditt företags interna avdelning och sköter t.ex. en hel logistik- eller transportavdelning. Våra tjänster omfattar bl.a. anskaffning till lager, prognos och huvudplanering samt administration av företagets transporter. Resterande 20 % utgörs av konsultverksamhet inom supply chain och logistik.

Sonat har kontor i Stockholm och Örebro men arbetar med kunder över hela världen.