Nätverkstekniker med inriktning på wifi till Datakom

Nätverkstekniker med inriktning på wifi till Datakom

Är du intresserad av att vara med och utveckla regionens IT-verksamhet?

Avdelning Drift och Teknik ansvarar för Region Örebro läns behov av infrastrukturell förutsättningsteknik. Vi jobbar bland annat med leverans av klienter, kommunikation och serverdrift som utförs av grupperna
IT-arbetsplats, IT-plattform, Datakom och Serverdrift.

Inom avdelningen är vi 65 medarbetare som ansvarar för drift och förvaltning av Region Örebro läns IT-infrastrukturkomponenter, servrar, nätverk och klienter. Våra ledord är standardisering och automatisering. Hos oss stöttar vi varandra och tar ett stort ansvar för arbetet i tät dialog med våra kunder.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta som nätverkstekniker med inriktning på trådlöst nätverk (wifi). Inom området tar vi även ett helhetsansvar för den dagliga driften av regionens nätverk.

Arbetet inom wifi-förvaltningen omfattar livscykelhantering och utbyten av accesspunkter för wifi, inmätningar inklusive utbyggnad av det trådlösa nätverket, felsökning och optimering, dokumentation och övervakning, licenshantering och även teknikutveckling inom området.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har lägst gymnasieexamen gärna med IT-inriktning. Meriterande är kvalificerad yrkes- eller högskoleutbildning inom datakommunikation/nätverk alternativt systemvetenskap.

Meriterande är om du har praktiskt erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:
  • Drift, design och underhåll av komplexa
nätverksmiljöer
  • Drift, design och underhåll av Cisco WLC, accesspunkter,
Prime, DNA Center, ISE
  • Platsbaserade tjänster via wifi
(positionering och navigation)
  • Inmätningar för wifi (site survey)
  • Goda kunskaper inom DHCP, DNS, AD
  • PKI och certifikatshantering
  • Brandväggar
  • Autentisering (ex. 802.1x)

Du är intresserad av teknik, och ser dokumentation som en naturlig och viktig del av arbetet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som person är du noggrann, analytisk, initiativrik och trivs bra med att arbeta i grupp. Du är strukturerad och kan arbeta mot tydliga mål. Vi vill att du ska vara drivande och kreativ när det behövs, men samtidigt vara lyhörd för andras åsikter. I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetet kräver B-körkort.

Anställningsform:
Tillsvidare,
heltid. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Per Brehmer, gruppchef, 019-602 64 64
per.brehmer@regionorebrolan.se

Fackliga företrädare:
Vision: Malin Eriksson- Söderlund, 019-602 27 55
SACO: Markus Kihlgren, 0581-855 87

Sista ansökningsdag:
2020-06-21

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev och adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Område IT är en av de största IT-arbetsplatserna i länet med ca
140 medarbetare. Vi ansvarar för att samordna, förvalta och leda IT-utvecklingen i Region Örebro län, en utveckling som berör såväl framtidens vårdinformationsstöd och e-hälsa som administrativa system och infrastruktur.
För att kunna möta dessa utmaningar på ett professionellt och effektivt sätt behöver vi ha en bred och hög kompetens och sätta kunden i fokus. Hos oss möter du människor som är engagerade, hjälper varandra och har en god sammanhållning.

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, transport, logistik, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra 850 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionorebrolan.se
Sista ansökningsdag 21 juni 2020 (19 dagar kvar)