Yrkeslärare till Proffsgymnasiet. Bilplåtslagare

Yrkeslärare till Proffsgymnasiet. Bilplåtslagare

Vill du vara med och påverka framtidens fordonsbransch från Örebro? Inspireras du av att dela med dig av dina kunskaper och få andra att växa och bidra till deras första anställning?

Om tjänsten

Denna tjänst handlar om den viktiga uppgiften att undervisa och stimulera skolans gymnasieelever i deras lärande. Du kommer bidra till att de blir anställningsbara efter avslutad gymnasieutbildning, dvs. praktiskt kunniga men framförallt ha en social kompetens där eleven visar engagemang, motivation, nyfikenhet och en lust att vilja lära sig ännu mer.
Du kommer att undervisa i grundkurser inom fordon- och transportprogrammet, närmare bestämt kurser för åk 2 och åk 3 elever inom inriktningen Bilplåtslageri.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som undervisande lärare är du ansvarig för kurserna, vilket innebär att du planerar, undervisar, ger omdömen, betygssätter och utvärderar. Dessutom är du mentor för en mindre grupp elever, med vilka du har utvecklingssamtal och om det behövs, kontakt med vårdnadshavare. Allt detta sköts tillsammans med erfarna utbildade pedagoger, andra yrkeslärare samt en pedagogisk ledare i form av rektor. Tillträde till tjänsten önskas omgående eller enligt överenskommelse.

Vem är du?

Känner du igen dig i texten ovan? För det betyder att du är en kompetent och engagerad person med stor förmåga att möta individer med entusiasm och kreativitet. Du är en person med energi och glimten i ögat och på så sätt vill människor runt omkring dig ta del av din kunskap. För Proffsgymnasiet är eleven i centrum och det blir den genom att du är kreativ och stimulerande. Hoppas att du genom dessa korta rader kan föreställa dig vilken typ av personal som jobbar på Proffsgymnasiet och hur vår näste medarbetare - kanske Du - kan bli en del av detta team.
Just ja: du ska självklart ha erfarenhet av och/eller arbetar inom bilplåtslageri.
Har du dessutom pedagogisk erfarenhet och undervisat är det ett stort plus men inget krav.

Om verksamheten

Din nya arbetsgivare:
Proffsgymnasiet är en enskild friskola som funnits sedan 1999. Skolan arbetar med praktiska gymnasiala yrkesutbildningar mot två av Skolverkets program, Fordon- och transportprogrammet med två inriktningar: karosseri och lackering samt lastbil och mobila maskiner samt Industritekniska programmet, inriktning svetsare. Proffsgymnasiet leds av en rektor som har det övergripande ansvaret för skolan. Skolan har 7 stycken lärare, fördelat på fyra stycken yrkeslärare samt tre stycken lärare i gymnasiegemensamma ämnen.
Skolan har även ett fungerande elevhälsoteam, skolsköterska, kurator, skolpsykolog och skolläkare samt specialpedagogisk kompetens. Hos oss finns även anställd lokalvårdare samt bespisningspersonal. I våra lokaler bedrivs även yrkesvuxutbildningar på uppdrag åt Örebro kommun.
Mer info
Kontaktperson Urban Appelquist
Telefon 0703-77 45 95
Område Örebro stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (7 dagar kvar)