VDC Manager

VDC Manager

NCC håller just nu på med flera spännande projekt i Örebro. Exempelvis bygger vi nya länssjukhuset (H-huset), parkeringshus, skolor och nya bostäder. För att lyckas med alla spännande utmaningar som är på gång behöver vi fler viktiga spelare till vårt lag. Vi har i många år arbetat med VDC, där BIM är en grundsten. Då efterfrågan inom området ökar söker vi en VDC Manager till avdelning Örebro/Värmland.

Här är dina nya utmaningar
I rollen som VDC Manager kommer du arbeta med utveckling av metodstöd för våra byggprojekt. Du kommer arbeta med att stödja projekten att använda byggnadsinformationsmodeller genom ett projekts hela livscykel. Det innebär att hantera projekteringsunderlag för samgranskning men också att tillgängliggöra modeller och dess information till andra processer och kollegor genom projektets alla olika faser. Att skapa utbildningsmaterial och att undervisa samt hålla presentationer är en stor del i arbetet. Tjänsten innebär även att ha nära kontakt med projekten för att ta del av det dagliga arbetet.

Prioriterade arbetsuppgifter
  • Vara avdelningens specialistfunktion inom VDC och driva utvecklingen av VDC (organisation, metod, process och teknik).
  • Ge stöd till avdelningens projekt och tillsammans med projektet komma fram till nivån av VDC-användandet utifrån projektets förutsättningar.
  • Samverka med andra avdelningar, Sverigestaben och VDC arbetsgrupp.
  • Vara stöd vid konsultupphandlingar (projektavtal och ramavtal).
  • Medverka vid kundaktiviteter och marknadsarbete för att profilera NCC som ledande inom VDC.
  • Medverka och leda arbetet med VDC under projektering i NCC-Projektstudio.
  • Jobba med kompetensutveckling och utbildning inom VDC på avdelningen med stöd av centrala enheter.
  • Ansvara för modellsamordning i utvalda projekt
  • Mäta, följa upp och sprida erfarenheter och goda exempel i avdelningen och utbyta erfarenheter med övriga avdelningar och affärsområden inom NCC.
Dina erfarenheter
Vi tror att du har grundläggande kunskap om byggprocessen och god kännedom om VDC och BIM. Du får gärna ha övergripande kunskap om de vanligaste projekteringsverktygens färdigheter och hur de används av projektörer. Vi ser gärna att du har arbetat några år i byggbranschen som t. ex. arbetsledare eller entreprenadingenjör och/eller har en relevant byggteknisk utbildning.

Dina egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd för nya idéer, vara kreativ och förändringsbenägen samt ha respekt för andras åsikter. Du bör trivas med att arbeta relationsbyggande och kunna skapa goda interna och externa relationer och nätverk. Med fördel kunna ta egna beslut och arbeta självständigt men samtidigt samverka i projekt. I rollen ingår att framträda inför grupp och därför tror vi att du besitter en god pedagogisk förmåga.


Vi erbjuder

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar.


Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Örebro.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna rekryterande chef Krister Lund, på telefon 0705-15 49 84. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan! Vi har valt vår rekryteringskanal och undanber oss försäljare.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 14 okt (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.