Redovisningschef till Örebro

Redovisningschef till Örebro

Linde Material Handling söker Redovisningschef till huvudkontoret i Örebro. Hos oss får du arbeta i ett framgångsrikt globalt företag i en internationell miljö. Är du redo för en ny utmaning och trivs i en organisation under förändring? Då kanske du är den vi söker!

Vi är en av Sveriges ledande aktörer på truckmarknaden. Årligen säljer vi tusentals nya och begagnade truckar och våra kunder finns huvudsakligen inom industri-, logistik- och transportnäringen. Vi har en stark tillväxtambition med lönsamheten i fokus. Vi har de senaste åren haft en positiv utveckling och vi tänker fortsätta på den resan.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en Redovisningschef med operativt ansvar för löpande redovisning, bokslut och rapportering. Du kommer tillhöra ett nordiskt team med kollegor som arbetar i de nordiska länderna inom ekonomi och finans. På avdelningen leder du ditt team med 7 medarbetare som hanterar redovisning, fakturering samt kund- och leverantörsreskontra. Du har kontakten med vår centrala organisation i Tyskland gällande dina ansvarsområden. Vi har en koncernstruktur med flera bolag där du har redovisningsansvar för några av bolagen och agerar support till andra. I rollen har du extra fokus på rapportering, interna kontroller inom det nordiska teamet samt externa revisioner där du är bolagens kontaktperson.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvarig för den löpande redovisningen, månatliga bokslut samt årsredovisning
  • Säkerställa att bolagens legala redovisning samt IFRS-redovisning sker på ett korrekt sätt enligt gällande lagar och regler
  • Presentera samt redogöra för månadsbokslut i olika forum i koncernen
  • Medverka i prognos- och budgetarbete
  • Leda, utveckla och driva redovisningsfunktionen samt kontinuerligt vidareutveckla arbetsprocesser och rutiner på avdelningen.
Tjänsten innebär mycket kontakter, både internt och externt med exempelvis revisorer och banker.

Redovisningsfunktionen är en del av ekonomiavdelningen och som Redovisningschef rapporterar du till engelsktalande Finance Director KION ITS EMEA Nordic Markets placerad på huvudkontoret i Örebro.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet och god vana från löpande redovisning, bokföring och extern rapportering. Vidare har du god kunskap inom IFRS-regelverket. Du är trygg som ledare och har erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare. Som person är du kommunikativ, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Affärsmässighet och lönsamhet är frågor som intresserar dig. Du är van att arbeta i affärssystem, meriterande med erfarenhet från SAP. Vidare har du mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är en relationsbyggare och trivs med en roll där du får arbeta i en internationell miljö. Den här tjänsten passar dig som tilltalas av en dynamisk miljö där du får utmanas och utvecklas.

Vårt erbjudande
På Linde Material Handling bygger vi inte bara truckar - utan även framtidens intralogistik. Vi är ett av branschens starkaste bolag och söker kontinuerligt drivna medarbetare som vill vara med på vår resa. När du väljer att jobba hos oss blir du en del av Sveriges, och världens starkaste företag inom materialhanteringsbranschen. Våra medarbetare bidrar varje dag till att våra kunder kan bedriva sin materialhantering på ett säkert, smidigt och kostnadseffektivt sätt.

På Linde Material Handling är vi stolta över våra produkter - men också över våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Medarbetarna hos oss gillar särskilt flexibiliteten och den frihet under ansvar som deras arbete innebär. Vi har en trevlig arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet - samtidigt som vi skapar ett värde för företaget och våra kunder.

Hos oss får du använda din kreativitet och kompetens på en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi letar efter dig som vill ha personliga utmaningar i kombination med en sund balans mellan arbete och fritid.

Övrig information

Frågor om tjänsten besvaras av Finance Director KION ITS EMEA Nordic Markets
Sönke Imbeck på 070-965 86 00. Frågor om rekryteringen besvaras av HR Business Partner Sandra Källebring på 072-215 04 81.

Vill du vara med på vår framgångsresa och jobba med truckar i världsklass? Varmt välkommen med din ansökan senast 22 maj 2022. Ansökningshandlingar skickas in på engelska. Urval sker löpande.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Linde Material Handling är en världsledande leverantör av truckar och lagerteknik. I över 50 år har vi flyttat fram gränserna med innovativa lösningar för materialhantering. I Sverige har vi 500 medarbetare och omsätter cirka 1,5 miljard kronor. Vårt svenska huvudkontor ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt serviceverkstäder runt om i landet. Linde Material Handling ingår i KION Group. Våra gemensamma värdeord Integritet, samarbete, mod och enastående definierar vilka vi är och hur vi agerar. De vägleder oss i det dagliga arbetet och ger stöd i de beslut vi tar. För mer information besök www.linde-mh.se