Kreditberedare/Ekonomiassistent

Kreditberedare/Ekonomiassistent

Linde Material Handling Financial Services söker en kreditberedare/ekonomiassistent med placering i Örebro. Är du en positiv och prestigelös person med erfarenhet av redovisning? Då kanske du är den vi söker!

Rollen som kreditberedare/ekonomiassistent tillhör kreditavdelningen som ansvarar för bolagets kredithantering, redovisning, reskontra samt påminnelsehantering. Du kommer arbeta i nära samarbete med Finance Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Reskontrahantering
  • Enklare redovisning
  • Löpande kontakt med kunder angående förfallna betalningar
  • Kreditanalys enligt gällande guidelines
  • Löpande övervakning av riskärenden
  • Övervaka kundstock enligt AML/KYC (penningtvättsregler)
Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med redovisning. Vi tror att du har en utbildning inom ekonomi alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är erfarenhet av arbete med AML/KYC och/eller kreditanalys. I rollen som kreditberedare/ekonomiassistent behöver du ha förmågan att se helheten och vara villig att hjälpa till där det behövs. Vidare är du positiv, prestigelös och har lätt för att skapa goda relationer med kollegor och kunder. Du kommer att verka i en internationell miljö där mycket av kommunikationen sker på engelska, det är därför viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Vårt erbjudande
På Linde Material Handling Financial Services får du arbeta med att göra truckägande enkelt för våra kunder. Vi tillhör KION Group som bland annat äger trucktillverkarna Linde MH, STILL och Baoli och vi har som uppdrag att hyra ut truckar av samtliga märken. Som en av branschens starkaste bolagsgrupper söker vi kontinuerligt drivna medarbetare som vill vara med på vår resa. När du väljer att jobba hos oss blir du en del av ett av Sveriges, och världens, starkaste företag inom materialhanteringsbranschen. Våra medarbetare bidrar varje dag till att våra kunder kan bedriva sin materialhantering på ett säkert, smidigt och kostnadseffektivt sätt.

På Linde Material Handling Financial Services är vi stolta över våra produkter- men också över våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Medarbetarna hos oss gillar särskilt flexibiliteten och den frihet under ansvar som deras arbete innebär. Vi har en trevlig arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet - samtidigt som vi skapar värde för företaget och våra kunder.

Hos oss får du använda din kreativitet och kompetens på en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi letar efter dig som vill ha personliga utmaningar i kombination med en sund balans mellan arbete och fritid.

Övrig information
Frågor om tjänsten besvaras av Credit and Risk Manager Åsa Dreyfus på 070-225 43 10.

Vill du vara med på vår resa och skapa framtidens intralogistik? Varmt välkommen med din ansökan senast 13 juni 2021. Skicka in din ansökan redan idag då urval kan komma att ske löpande.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Linde Material Handling är en världsledande leverantör av truckar och lagerteknik. I över 50 år har vi flyttat fram gränserna med innovativa lösningar för materialhantering. I Sverige har vi 500 medarbetare och omsätter cirka 1,5 miljard kronor. Vårt svenska huvudkontor ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt serviceverkstäder runt om i landet. Linde Material Handling ingår i KION Group. Våra gemensamma värdeord Integritet, samarbete, mod och enastående definierar vilka vi är och hur vi agerar. De vägleder oss i det dagliga arbetet och ger stöd i de beslut vi tar. För mer information besök www.linde-mh.se