Analytisk Business Controller till Linde i Örebro

Analytisk Business Controller till Linde i Örebro

Utvecklingsorienterad och kommunikativ Business Controller till marknadsledande Linde Material Handling i Örebro

Har du några års erfarenhet av analys och uppföljning inom controlling? Trivs du i en drivande roll där du har ett nära samarbete med verksamheten? Då kan du vara den Business Controller vi söker för rekrytering till framgångsrika Linde i Örebro.

Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På Linde får du arbeta i en internationell miljö där du har stora möjligheter att påverka och att förbättra processer och rutiner. Som controller får du utvecklas i din yrkesroll och delta i internationella projekt.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en grupp med tre controllers samt en teamledare och tillhör ekonomiavdelningen.

I rollen som Business Controller kommer du att ansvara för förbättringsinriktad analys och uppföljning mot vårt svenska huvudkontor (Produktion, Eftermarknad, Sälj etc) och rapporteringen till huvudkontoret i Tyskland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Controlling
  • Förbättringsinriktad analys och uppföljning och ansvar att kontinuerligt driva och utveckla kostnads-, försäljnings-, investerings- och finansieringscontrolling samt marginaler per truck, avtal och trucktyp.
  • Ansvara för att centrala funktioner erhåller relevant och professionell support, såsom proaktivt uppföljningsarbete, rapporter och avvikelseanalys.
  • Att tillsammans med avdelningschefer förbereda budget och prognos för respektive funktion.
  • Säkerställa att relevanta rapporter och nyckeltal sammanställs och presenteras med god tillförlitlighet och i rätt tid samt framtagande av Ad Hoc-rapporter.
  • Att genomföra löpande analys av försäljning, kostnader, marginaler etc under månaden samt identifiera och räkna på förbättringar och business cases.
Rapportering
  • Ansvar för rapportering gentemot huvudkontor i Tyskland och regionkontor i UK.
Financial Services
  • Uppbyggnad och underhåll av rapport- och uppföljningsstruktur.
  • Förbättringsinriktad analys och uppföljning och ansvar att kontinuerligt driva och utveckla kostnads- och finansieringscontrolling.
  • Att tillsammans med VD för Linde Financial Services förbereda budget och prognos.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Att aktivt bidraga till att controllingfunktionen i Linde Sverige utvecklas samt identifiera generella förbättringar för bolaget och att sprida best practice.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen. Du har också några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Om du har erfarenhet från SAP är det meriterande. Vidare så är du avancerad användare av Excel.

Du tar ett stort eget ansvar och trivs i en roll där du får vara drivande i att utveckla processer och rutiner inom controlling. Du förstår och analyserar komplexa rapporter och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kommunicera ekonomisk information. Som person har du lätt för att samarbeta med andra och är en relationsbyggare.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Maria Tedsjö
Telefon 0709764895
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Hemsida http://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 30 sept (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.