Accountant till Örebro

Accountant till Örebro

Linde Material Handling söker Accountant till huvudkontoret i Örebro. Hos oss får du arbeta i ett framgångsrikt globalt företag i en internationell miljö. Är du redo för en ny utmaning? Då kanske du är den vi söker!

Vi är en av Sveriges ledande aktörer på truckmarknaden. Årligen säljer vi tusentals nya och begagnade truckar och våra kunder finns huvudsakligen inom industri-, logistik- och transportnäringen. Vi har en stark tillväxtambition med lönsamheten i fokus. Vi har de senaste åren haft en positiv utveckling och vi tänker fortsätta på den resan.

Dina arbetsuppgifter

Som Accountant ansvarar du för löpande hantering av redovisningsflödet från fakturor och betalningar till bokslut och rapportering. Du kommer ingå i ett redovisningsteam bestående av 6 kollegor i Sverige och ett antal inom de nordiska länderna. Du rapporterar till Redovisningschef. Vi har en koncernstruktur med flera bolag där du i dagsläget sköter redovisningen för ett av bolagen. I rollen agerar du bollplank till dina kollegor i redovisningsfrågor, med extra fokus på leverantörsreskontra, för Sverige och övriga Norden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löpande bokföring
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Rapportering i enlighet med IFRS till tyska huvudkontoret
  • Leverantörsreskontra och projektledning på nordisk nivå
  • Momsdeklarationer/Skatt
Vem är du?

Vi söker dig med goda redovisningskunskaper och flera års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete, det är meriterande med erfarenhet från företag med koncernrapportering. Du har en akademisk examen i ekonomi, inriktning redovisning.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, strukturerad och noggrann. Du trivs med att samarbeta med övriga gruppen, ta ansvar för dina arbetsuppgifter och har en god analytisk förmåga i kombination med att driva uppgifter och projekt framåt. Vidare är du en van användare av Excel och talar flytande engelska i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet av affärssystemet SAP så är det meriterande. Den här tjänsten passar dig som trivs med att arbeta i en internationell och föränderlig miljö.

Vårt erbjudande
På Linde Material Handling bygger vi inte bara truckar - utan även framtidens intralogistik. Vi är ett av branschens starkaste bolag och söker kontinuerligt drivna medarbetare som vill vara med på vår resa. När du väljer att jobba hos oss blir du en del av ett av Sveriges, och världens, starkaste företag inom materialhanteringsbranschen. Våra medarbetare bidrar varje dag till att våra kunder kan bedriva sin materialhantering på ett säkert, smidigt och kostnadseffektivt sätt.

På Linde Material Handling är vi stolta över våra produkter- men också över våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Medarbetarna hos oss gillar särskilt flexibiliteten och den frihet under ansvar som deras arbete innebär. Vi har en trevlig arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet - samtidigt som vi skapar värde för företaget och våra kunder.

Hos oss får du använda din kreativitet och kompetens på en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi letar efter dig som vill ha personliga utmaningar i kombination med en sund balans mellan arbete och fritid.

Övrig information

Frågor om tjänsten besvaras av Finance Director Sönke Imbeck på 070-965 86 00. Frågor om rekryteringen besvaras av HR Business Partner Sandra Källebring på 072-215 04 81.

Varmt välkommen med din ansökan senast 29 maj 2022.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Linde Material Handling är en världsledande leverantör av truckar och lagerteknik. I över 50 år har vi flyttat fram gränserna med innovativa lösningar för materialhantering. I Sverige har vi 500 medarbetare och omsätter cirka 1,5 miljard kronor. Vårt svenska huvudkontor ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt serviceverkstäder runt om i landet. Linde Material Handling ingår i KION Group. Våra gemensamma värdeord Integritet, samarbete, mod och enastående definierar vilka vi är och hur vi agerar. De vägleder oss i det dagliga arbetet och ger stöd i de beslut vi tar. För mer information besök www.linde-mh.se