Credit and Risk Manager till Linde Material Handling Financial Services

Credit and Risk Manager till Linde Material Handling Financial Services

Vi fortsätter att växa och ser nu fram emot att förstärka vårt nystartade finansbolag med ytterligare en medarbetare. Vi söker en fokuserad, initiativrik, självgående och drivande kollega med ett intresse för affären. I utbyte erbjuder vi dig möjligheten att arbeta i ett starkt globalt företag med goda personliga utvecklingsmöjligheter.

Arbetsbeskrivning
Arbetet som Credit and Risk Manager hos oss på Linde innebär att löpande utföra kredit- och riskanalyser på nya och befintliga kunder för att bedöma kreditvärdigheten samt ge lämpliga rekommendationer utifrån det. Det innebär också ett ständigt pågående arbete med att säkerställa att Lindes processer för kreditbedömning följer gällande standarder vilket kräver förmåga att förstå de olika finansieringslösningarna som Linde erbjuder. I din roll som Credit and Risk Manager ansvarar du också för att analysera och göra en riskbedömning utifrån gällande KYC- och
AML-rutiner samt hantera riskrapportering till centrala funktioner.

Tjänsten innebär många kontakter, så väl interna som externa och internationella.

Kvalifikationer
För att lyckas i arbetet som Credit and Risk Manager hos oss ser vi det som en självklarhet att Du är van att ta egna beslut och arbetar noggrant och strukturerat. Du är utåtriktad som person och tycker om att samarbete med andra. Du har akademisk examen inom ekonomi/finans och minst 2 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du motiveras av att vara med och ta fram nya arbetssätt och rutiner för att ständigt göra verksamheten bättre. Kunskap om penningtvättslagstiftningen och arbete inom AML/KYC är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är en förutsättning för att lyckas.

Placeringsort är på huvudkontoret i Örebro. Du rapporterar till VD för Linde Material Handling Financial Services. Resor inom Sverige samt Europa kan förekomma.

Vill du vara med på Lindes fortsatta framgångsresa? Varmt välkommen med din ansökan senast 25 maj 2018 till hr@linde-mh.se Frågor om tjänsten besvaras av Jacob Sjöstrand, VD, Linde Material Handling Financial Services, 070-572 05 44.

Besök gärna vår hemsida: www.linde-mh.se
Mer info
Kontaktperson Jacob Sjöstrand
Telefon 070-572 05 44
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.linde-mh.se
Sista ansökningsdag 25 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Linde Material Handling är en av världens ledande tillverkare av truckar. Sedan 2006 tillhör Linde KION Group, världens näst största tillverkare av truckar och en ledande leverantör av automationslösningar för intralogistik. Linde står för kvalitet genom hela kedjan för materialhantering. Vi utvecklar högklassiga intralogistiklösningar åt våra kunder. Det märks i allt från design och prestanda till innovativa lösningar som gör kundens verksamhet kostnadseffektiv och lönsam. Lösningarna innefattar el- och dieseltruckar, fleet management-system, automation, förarstöd, finansieringstjänster och utbildning. Truckarnas höga kvalitet stöds av en lika hög servicenivå. En rikstäckande serviceorganisation med över 270 välutbildade servicetekniker arbetar nära våra kunder - en garanti för hög tillgänglighet. Lindes trucksortiment är unikt. Det omfattar omkring 80 modellserier med upp till 20 varianter i varje serie och cirka 9 000 utrustningstillval. Med detta modulsystem tillverkar Linde truckar och truckflottor som anpassas exakt efter kundens krav för transport, lagring, plockning och stapling. Linde Material Handlings huvudkontor för Sverige ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik. Linde Material Handling i Sverige har ca 450 medarbetare och en omsättning på ca. 1,5 miljarder kronor.