Finansanalytiker till Kommuninvest i Örebro

Finansanalytiker till Kommuninvest i Örebro

Vi söker dig som vill utveckla finansiell analys i ett bolag som är Sveriges fjärde största kreditgivare och ändå en liten och nära organisation.

I en bred och utvecklingsbar roll får du utlopp för såväl ditt intresse att gräva och analysera som att presentera, övertyga, driva projekt och verksamhetsutveckla.

Vi tror att du har en kortare startsträcka om du någon gång varit i bankmiljön med dess speciella regleringar men din erfarenhet av finansiell analys kan du ha utvecklat i annan affärsverksamhet. Kanske som Financial Controller, Business Analyst eller liknande roll.

Du har möjlighet att påverka var du utför delar av ditt arbete. I Kommuninvests fina lokaler på Drottninggatan i Örebro, satellitkontoret i Stockholm eller på distans.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Ditt fokus kommer främst att vara analys av, och projekt inom, finansiella flöden och kapital. Här ingår t ex:
  • Uppföljning och analys av räntenetto, resultat och kapital
  • Uppföljning och utvärdering av koncernens kapitalmål
  • Analys och utveckling av företagets modeller för prissättning och räntenetto
  • Finansiella ad hoc-analyser och -utredningar
  • Rapportering inom ovanstående områden
  • Föredra ekonomiska analyser och utredningar för bolagsledning och styrelse
  • Initiera och driva utvecklingsprojekt
Du tillhör en ekonomiavdelning som omfattar Back Office, redovisning & rapportering, verksamhetsutveckling och hållbarhet och du är direktrapporterande till CFO.

Det här är en ersättningsrekrytering där din företrädare finns kvar i en annan roll inom Kommuninvest.

Kvalifikationer och erfarenhetVi söker dig som har en akademisk utbildning som grund och flerårig erfarenhet av finansiell analys, gärna från olika verksamheter. Tidigare erfarenhet inom bank/finans/treasury och kännedom om marknadens regelverkskrav, IKLU, kommer att vara en betydande merit.

Du har vana av att leda och driva förändringsarbete genom att involvera andra. I denna roll kommer du självständigt att ta initiativ till projekt som du kan planera och genomföra själv men också genomlysningar eller förbättringar där du behöver involvera rätt personer och leda uppgiften. Du har också erfarenhet av att medverka i bolagsövergripande utredningar och utvecklingsprojekt.

Inte minst har du i dina tidigare roller visat prov på tillämpning av data. Att finna och utvärdera relevant data, presentera det målgruppsanpassat och få dina mottagare att förstå.

Personliga egenskaperDu behöver ha ett seniort angreppssätt. Ta ansvar, veta att det hänger på dig, ta hjälp där du behöver, vilja lyfta andra, involvera och lämna över. Du kan identifiera, påbörja, strukturera och hitta lösningen på ett problem genom att samla rätt kompetens för uppdraget.

Vi utgår naturligtvis från att du är analytisk och analytiskt intresserad. Du får gärna gräva ner dig i perioder men måste också känna att den interagerande delen av rollen ger energi. När du samverkar, levererar, presenterar.

Du är välkommen till en prestigelös verksamhet där vem som helst kan ha den bästa idén. För rätt person finns utrymme att nå sina mål hos Kommuninvest. Du behöver inte ha allt med dig i bagaget så länge vi ser potentialen att du ska få det.

Urvalet i rekryteringen kommer att göras strikt kompetensbaserat men vi ser gärna att det finns kvinnliga kandidater.

Vad erbjuder företaget dig?Som anställd på Kommuninvest har du betydelse för nästan alla Sveriges kommuner genom en trygg och effektiv kreditgivning med stort hållbarhetsfokus. Du kommer till ett företag med en modern värdegrund baserad på allas lika värde, ett större syfte än bara lönsamhetsmål samt erbjudande av hybrida lösningar för arbetets utförande.

Placeringsort

Örebro med möjlighet till hybrid lösning

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivarenBesöker du vårdcentralen ibland? Åker kollektivt om dagarna? Har barn på en förskola? I så fall är det högst sannolikt att Kommuninvest möjliggjort investeringen som ligger bakom.

Vi bidrar till Sveriges utveckling med en lika fantastisk som enkel idé: Fler kommuner får bättre lånevillkor tillsammans, än var och en för sig. Sedan 1986 har idén bidragit till att sänka svenska kommuners lånekostnader med miljardbelopp.

Med det ena benet i kommunsektorn, det andra i världens finansmarknader och världen som arbetsplats kan man lugnt säga att ingen dag är den andra lik på Kommuninvest.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg, 073-394 55 52, hakan.holmberg@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.