Leveransansvarig och säljare mot proffsmarknaden

Leveransansvarig och säljare mot proffsmarknaden

Är du vår nya stjärna?
Vi söker en ambitiös och positiv lagspelare som vill vara med på vår resa mot branschens mest nöjda kunder. Är det du? Varmt välkommen att söka till oss på K-rauta!

På K-rauta är det full fart och ett högt tempo, vi älskar försäljning och vill alltid ge bästa kvalitet på både service och produkter i våra spännande kundmöten. Vi har kollektivavtal och följer våra 4 Peoples principles: Jag skapar förtroende, Jag visar vägen, Jag är engagerad och Jag är direkt, öppen och ärlig.

Arbetsuppgifter
I rollen som Leveransansvarig kommer du vara kontaktperson för våra B2B-kunder. Du har ett gediget leveransansvar och säkrar att varuleveranser sker i rätt tid. Du kommer tillsammans med kompetenta medarbetare bygga starka, långsiktiga kundrelationer och arbeta för ett gott samarbete och lönsam affär.

Du kommer även att sälja till befintliga företagskunder och även vidareutveckla era relationer. Minst lika viktigt kommer det att vara att identifiera, kontakta och bearbeta potentiella nya kunder.

I arbetsuppgifterna ingår det att ansvara för budget, försäljning och bruttovinst samt för framtagande och verkställande av företagsförsäljningens aktiviteter. Du arbetar även med dagligt offertarbete, underhåll av affärssystemen knutna till företagsverksamheten och ansvarar för leveransplaneringen till företagskunderna.

Kvalifikationer
Du har stark egen drivkraft, är en utpräglad tävlingsmänniska samt brinner för att uppnå goda resultat och göra affärer. Du är strukturerad både som person och i arbetet samt har en affärsmässig och kundorienterad approach i allt du gör. Du har vidare lätt för att arbeta både självständigt samt i grupp.

Vi ser att din kunskap är grundad i en säljutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet från försäljning till företag. Vi ser dessutom gärna att du har dokumenterad erfarenhet från framgångsrik försäljning och lönsamhet. En fördel är givetvis om du redan har ett etablerat kontaktnät i branschen. Du bör ha goda kunskaper i butiksekonomi inom bland annat budgetering, offerthantering, nyckeltal och datakompetens motsvarande Officepaketet. Det är mycket meriterande med erfarenhet från detaljhandeln gärna bygghandeln. B-körkort är ett krav och truckkort är meriterande.

För att lyckas i tjänsten bör du vara en person med stort driv som har förmågan att ta och förankra initiativ. Du är kommunikativ och utåtriktad samt arbetar strukturerat. Vi ser gärna att du är lyhörd och förändringsbenägen. B-körkort är ett måste för att kunna arbeta som säljare för att vid behov kunna besöka våra företagskunder.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lösningsorienterad, kommunikativ och utåtriktad. Du är målmedveten och arbetar mycket strukturerat och organiserat, tar egna initiativ och är ansvarstagande. Du trivs i en central roll och har god förståelse för helhet och gillar att samarbeta med flera funktioner, alltid med kundens behov i centrum.

Om du står för viljan och förmågan, så står vi för möjligheten till en spännande och utvecklande framtid.

Vi erbjuder
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan innehållande CV och personligt brev. K-rauta tillämpar bakgrundskontroller och personlighetstester som urvalskriterier i alla rekryteringar.

Har du frågor om tjänsten, kontakta: Säljchef Proffs Mathias Schelin på mail:mathias.schelin@k-rauta.se

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Administration, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.k-rauta.se
Sista ansökningsdag 6 sept 2020 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

K-rauta har idag 17 byggvaruhus i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Med våra rötter i ett land med ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Därför rustar vi bara med prisvärda produkter.

I byggvaruhuset hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke och den service du behöver för att ro ditt projekt i hamn, vi hjälper dig från start till klart. Oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden så kan du lita på en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt. K-Rauta är ett helägt dotterbolag till Finlands största handelskoncern Kesko Oy och ett internationellt företag med verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland. I Sverige är vi cirka 900 anställda och omsätter omkring 2 miljarder kronor.

Vi arbetar ständigt med att förenkla och förbättra vår verksamhet så att vi kan fokusera på kunden. Vi håller det vi lovar och lever efter våra kundlöften. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare ger nöjda kunder.