Utredare

Utredare

Vi söker nu en utredare med placering i Örebro.

Det här gör du som utredare på Folksam
Som utredare arbetar du med särskilda utredningar i alla typer av oklara försäkringsärenden inom Folksam med dotterbolag. Det innebär att du självständigt driver utredningar framåt genom att samla på dig fakta och ta fram bevisning i ärendet samt tar beslut om ersättning gentemot kund. Arbetet är självständigt men du har ett nära samarbete med skadepersonal inom Folksam med dotterbolag. Du samverkar även med andra organisationer som exempelvis Polisen, Larmtjänst och andra försäkringsbolag.

Utredningsverksamheten finns inom sektionen Verksamhetsstöd och avdelningen Utredning och Risk. Inom utredningsverksamheten är vi totalt cirka 30 medarbetare och du kommer ingå i en grupp med placering i Örebro och som i nuläget består av fem medarbetare. Vårt mål är att se till att Folksam har en effektiv utredningsverksamhet, att utreda oklara försäkringsfall samt bidra till en positiv påverkan på Folksams skaderesultat. Vi ingår i Skador som ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt.

Är du den vi söker?
Vi söker en initiativrik utredare som har erfarenhet av polisiärt utredningsarbete eller flerårig erfarenhet av operativt utredningsarbete inom försäkringsbranschen. Du har slutbetyg från polishögskolan eller från juristprogrammet på universitet/högskola eller jämförbar erfarenhet. Du bör ha kvalificerad utredningsteknisk kunskap. Det är meriterande om du har god kännedom om skadeprocesser och IT-forensiska kunskaper. Då arbetet innebär resor är körkort ett krav.

I rollen som utredare har du förmåga att självständigt driva utredningar framåt. Arbetet består av komplicerade och känsliga ärenden och därför krävs det att du har mycket gott omdöme och en utvecklad personlig mognad. Det är viktigt att du förstår olika människors bakgrund, kultur och grupptillhörighet för att kunna hantera arbetsuppgifterna. I gruppen värdesätter vi samarbete och därför söker vi dig som arbetar bra med andra människor samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 31 januari 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Jörgen Jandelin, 070-831 55 20.

Fackliga representanter: Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98, Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46 och Handels Maria Bolin 070-831 52 70.
Mer info
Kontaktperson Jörgen Jandelin
Telefon 040257182
Område Örebro stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.