Skadereglerare Rättsskydd

Skadereglerare Rättsskydd

Vi söker nu en skadereglerare till Rättsskydd i Örebro då en av våra kollegor ska flytta utomlands. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Det här gör du som skadereglerare på Folksam
Som skadereglerare inom rättsskydd handlägger du skador åt kunder i Folksam och Tre Kronor. Rättsskyddet är en kostnadsförsäkring som ingår som en del i hem-, villa-, fritidshus-, motor-, båt- och företagsförsäkringarna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • Via telefon informera våra kunder avseende rättsskyddsförsäkringen och dess omfattning samt hänvisa våra kunder till ombud.
  • Ta emot skriftliga ansökningar via kundernas ombud.
  • Hantera ansökningarna och ta ställning till försäkringsfallet, det vill säga bevilja eller avslå ansökan om rättsskydd.
  • Besvara frågor från kundernas ombud gällande pågående skadeärenden.
  • Skälighetsgranska ombudens arbeten och kostnader.
  • Vidareförmedla kundens försäkringsbehov.
Rättsskydd tillhör avdelningen Skador som ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsfall snabbt och enkelt via de kanaler som våra kunder efterfrågar. Vi är idag ca 1300 medarbetare runt om i landet som säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande som är personligt, engagerat och ansvarstagande. Rättsskyddsgruppen finns i Örebro och består av 11 medarbetare.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som reglerar skador på ett personligt, engagerat och ansvarstagande sätt. Du sätter alltid kunden i fokus eftersom vårt övergripande mål är nöjda kunder. Du har eftergymnasial utbildning med inriktning juridik eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap. Du har även kunskaper i allmän civilrätt, processrätt, försäkringsrätt och skadeståndsrätt.

Du känner även till hur övergripande samhällsfunktioner så som polis och domstolar fungerar. Vidare har du flerårig erfarenhet av att arbeta med service och kundkontakt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med människor som hamnat i en svår situation. Du är även van att arbeta i olika IT-system. Dina kunskaper är mycket goda i svenska och du kan kommunicera målgruppsanpassat såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du trygg i dig själv. Du är initiativtagande, sätter upp mål och uppnår resultat. Du har vidare en god förmåga att kunna lösa komplexa frågor. Du behöver självständigt kunna fatta välgrundade och omdömesgilla beslut samt kommunicera dessa på ett tydligt sätt till våra kunder och deras ombud. Vidare har du god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetet kräver att du har förmågan att strukturera och planera ditt arbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 13 december 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Trifa Merdéus, 019-19 48 68.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Maria Bolin 070-831 52 70.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar
Sista ansökningsdag 13 dec 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.