Engagerad skadereglerare till rättsskydd

Engagerad skadereglerare till rättsskydd

Vi söker nu tre skadereglerare till rättsskydd i Örebro.

Två av tjänsterna är tillsvidare och en av tjänsterna är ett vikariat om sex månader.

Skador och pensionsservice ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsfall snabbt och enkelt samt hantera Folksams liv-och pensionsadministration via de kanaler som våra kunder efterfrågar. Vi är idag cirka 1300 medarbetare runt om i landet som säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande som är av personligt, engagerat och ansvarstagande. Rättsskyddsgruppen finns i Örebro och består av 11 medarbetare.

Det här gör du som skadereglerare på Folksam
Som skadereglerare inom rättsskydd handlägger du skador åt kunder i Folksam och i Tre Kronor. Rättsskyddet är en kostnadsförsäkring som ingår som en del i hem-, villa-, fritidshus-, motor-, båt- och företagsförsäkringarna.

I dina arbetsuppgifter ingår bla att:
  • Via telefon informera våra kunder avseende rättsskyddsförsäkringen och dess omfattning och hänvisa kunder till ombud.
  • Ta emot skriftliga rättsskyddsansökningar via kunders ombud.
  • Hantera nya skador och ta ställning till försäkringsfallet, det vill säga bevilja eller avslå rättsskyddsansökningar.
  • Besvara frågor från kunders ombud gällande pågående skadeärenden.
  • Skälighetsgranska ombudens arbeten och kostnader.
  • Vidareförmedla kundens försäkringsbehov.
Är du den vi söker?
Vi söker dig som reglerar skador på ett personligt, engagerat och ansvarstagande sätt. Du sätter alltid kunden i fokus eftersom vårt övergripande mål är nöjda kunder. Du har eftergymnasial utbildning med inriktning juridik eller motsvarande. Du har kunskaper i allmän civilrätt, processrätt, försäkringsrätt och skadeståndsrätt. Du känner även till hur övergripande samhällsfunktioner så som polis och domstolar fungerar. Vidare har du flerårig erfarenhet av att arbeta med service och kundkontakt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med människor som hamnat i en svår situation.

Du är van att arbeta i olika IT-system samt har goda kunskaper i Officepaketet. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska och kan kommunicera målgruppsanpassat såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du trygg i dig själv. Du är initiativtagande, sätter upp mål och uppnår resultat. Du har vidare en god förmåga att kunna lösa komplexa frågor. Du behöver självständigt kunna fatta välgrundade och omdömesgilla beslut samt kommunicera dessa på ett tydligt sätt till våra kunder och deras juridiska ombud. Vidare har du god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetet kräver att du har förmågan att strukturera och planera ditt eget arbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har ovanligt bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 17 augusti 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Sara Lindqvist, 076-126 22 44.

Fackliga representanter: FTF Kerstin Kujala, 0708-31 51 76, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44 och Handels Maria Bolin 0708-31 52 70.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.folksam.se/
Sista ansökningsdag 6 sept (15 dagar kvar)